Igor Dodon insistă asupra prerogativei prin care ar putea dizolva Parlamentul

 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a insistat asupra acordării de împuterniciri suplimentare șefului statului privitor la dizolvarea parlamentului, în discuțiile pe care le-a avut joi cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Dodon susține că vrea păstrarea sistemului electoral actual, dar a subliniat că sunt necesare modificări care ar asigura dreptul la vot al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv din diasporă și din stânga Nistrului, conform agerpres.ro. 

Gianni Buquicchio a declarat că autoritățile moldovene vor fi sprijinite în procesul de modificare a legislației electorale de către Comisia de la Veneția, dar a avertizat că, în acest proces, autoritățile trebuie să țină cont "de mai multe principii".

Conducerea parlamentului moldovean a anunțat, recent, că în scurt timp va fi creată o comisie care va propune amendamente la Codul electoral.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?