Iată cum arată celebrul PAVIAN CU MANTIE. Imagini amuzante

PAVIAN CU MANTIE. Pavianul cu mantă sau babuinul este cunoscut de mii de ani (apare și în mitologia egipteană), iar numele i-a fost dat de naturalistul francez Buffon.PAVIAN CU MANTIE. Numele său științific, tradus din limba greacă însemnând “cap de câine”, l-a primit datorită botului prea alungit, neobișnuit pentru primate.

Pavianii cu mantă mănâncă, dorm și călătoresc în grupuri de 50-80 indivizi, ce constau din 7 sau 8 masculi adulți, câteva zeci de femele și copii lor. Principalul rol în grup îl au femelele, iar masculii odată deveniți maturi, părăsesc grupul.

PAVIAN CU MANTIE. Pavienii mănâncă de toate, atât carne cât și vegetație, deși în cea mai mare parte alimentația lor este formată din iarbă și rădăcini, fructe, semințe, scoarță de copaci și frunze. Din carne consumă: insecte, pește, păsări și ouăle lor, rozătoare și chiar pui de antilopă.

Unele conflicte între masculi sunt rezolvate cu ajutorul puilor, îi folosesc in calitate de “scut” – masculul mai slab ia un pui și se apropie de celălalt, știind că acesta la rândul său nu-i va face nici un rau. Dupa 172 de zile de gestatie, femela da nastere unui singur pui.

Sursa: zoo.sibiu.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?