I s-a spus că mai are câteva luni de trăit, dar au trecut 10 ani de atunci. Cum a învins cancerul

O femeie în vârstă de 52 de ani din Marea Britanie a aflat, în urmă cu 10 ani, că mai are câteva luni de trăit. Femeia suferea de cancer de piele în stadiul patru, pe care a reuşit în cele din urmă să-l învingă. Sandra Sayce nu crede în miracole şi nici nu este convinsă că a învins boala în totalitate, însă medicii care o văd regulat i-au confirmat că în corpul ei nu mai există celule canceroase.

Sandra a reuşit să învingă cancerul prin imunoterapie. Ea este persoana care a supravieţuit cel mai mult timp după cei s-a administrat un tratament împotriva cancerului, care este încă experimental, iar medicii sunt foarte entuziasmaţi de rezultate.

În septembrie 2006 a început al doilea tratament de imunoterapie, cu un medicament numit ipilimumab, care i-a reprogramat sistemul imunitar. A făcut doar patru sesiuni de tratament – unul pe luna – iar în luna decembrie a fost declarată sănătoasă.

James Larkin, doctorul care s-a ocupat de cazul ei, a declarat: “Imunoterapia reprogramează sistemul imunitar. Practic, învață corpul să lupte împotrivă celulor bolnave. Ideea este că, dacă o tumoare se schimbă și evoluează, și sistemul imunitar se poate schimbă și adapta la această tumoare.”Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?