Flashmob în Piaţa Victoriei, cu cartonașe roșii și fluturași de salarii: "Ne furaţi viitorul!"

Flashmob în Piaţa Victoriei, cu cartonașe roșii și fluturași de salarii: "Ne furaţi viitorul!"
Flashmob în Piaţa Victoriei, cu cartonașe roșii și fluturași de salarii: "Ne furaţi viitorul!"
Flashmob în Piaţa Victoriei, cu cartonașe roșii și fluturași de salarii: "Ne furaţi viitorul!" / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Flashmob în Piaţa Victoriei, cu cartonașe roșii și fluturași de salarii: "Ne furaţi viitorul!" Flashmob în Piaţa Victoriei, cu cartonașe roșii și fluturași de salarii: "Ne furaţi viitorul!" Flashmob în Piaţa Victoriei, cu cartonașe roșii și fluturași de salarii: "Ne furaţi viitorul!" / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un nou flashmob a avut loc, duminică, în Piaţa Victoriei, din Capitală, intitulat sugestiv "Ne furaţi viitorul!". Oamenii au început să se adune în jurul orei 12:00. Câteva zeci de persoane, printre care mame cu copii, au ajuns în faţa Guvernului. Manifestarea s-a închieiat la ora 13:00.Protest cu cartonașe roșii și fluturași de salarii în fața Guvernului. Mai mulți salariați din domeniul IT, viitoare mămici dar și pacienți s-au mobilizat pe Facebook și au organizat, duminică, un flashmob în Piața Victoriei.

Manifestatia a avut loc in contextul in care Guvernul a dat OUG 3, care scade semnificativ veniturile persoanelor aflate in concediu medical sau de crestere a copilului.

Primii protestatari au început să apară în Piaţa Victoriei în jurul orei 12:00. Printre ei se află mămici, singure sau cu copiii, dar şi tinere însărcinate.

În jurul orei 13:00, flashmobul s-a încheiat.

"Ia cu tine un cartonas rosu, hai sa-i penalizam! Noua ordonanta OUG 3/2018, care presupune a rezolva problema celor cu contract part-time si a celor angajati in IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate in concediu medical. Pacienti, mame ce intra in prenatal, parinti ai caror copii sunt bolnavi etc", scriu organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ei explica pe reteaua de socializare modul exact in care sunt afectate indemnizatiile si ofera un exemplu concret in acest sens: "Dupa OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimina plafonul de 35%, iar CAS se calculeaza ca 25% din indemnizatia de concediu efectiv primita de fiecare. La o indemnizatie de 3.400 lei, in luna ianuarie, o mamica a primit 3.036 lei, dupa ce a fost oprit CAS, iar acum, in luna februarie, mamica a primit 2.550 lei. Mai exact, i-au fost luati 486 lei. Acestea sunt efectele modificarii Codului Fiscal".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?