Cine este Eugen Nicolicea, propunerea șoc a PSD la Ministerul Justiției (VIDEO)

 

Eugen Nicolicea, propunerea PSD pentru Ministerul Justiției, este unul dintre cei mai aprigi susținători ai schimbărilor dorite de partid la legile Justiției și Codurile Penale. În plus, Nicolicea are studii incerte de specialitate, potrivit presei.   Eugen Nicolicea, propunerea PSD pentru Ministerul Justiției, s-a remarcat în trecut prin declarațiile controversate și pozițiile sale ferme de susținere a modificărilor aduse legilor Justiției.

Eugen Nicolicea, amintește USR, „este cel care a modificat legea recursului compensatoriu astfel încât, în mai puțin de 18 luni, au fost eliberați din pușcării peste 14.000 de deținuți, printre care tâlhari și violatori”.

”Dintre aceștia, mai bine de 700 s-au întors la închisoare după ce au săvârșit noi infracțiuni. Nicolicea este un pericol pentru siguranța românilor. Acum Nicolicea este pus ministru al Justiției ca să-l scape pe Dragnea de pușcărie”, spune USR.

În februarie, Eugen Nicolicea a apreciat că magistrații care protestau față de modificările aduse legilor Justiției ar trebui să ajungă la închisoare.

Eugen Nicolicea a declarat că protestul magistraților este ilegal conform unui articol din Legea dialogului social care specifică foarte clar că procurorii și judecătorii nu pot declara grevă.

În ianuarie, Eugen Nicolicea vehicula nevoia de modificare a Cosdului Penal, astfel încât insulta și calomnia să redevină fapte penale.

"Ati vazut o mie de cazuri in care politisti, judecatori, procurori, ca sa nu zic si demnitari, sunt injurati, insultati pe motiv ca nu are nimeni ce le face si evident ca trebuie reformulat. Bineinteles ca sustin (modificarea, n.r.", a declarat Eugen Nicolicea, deputat PSD.

Dragnea a rsugerat că Eugen Nicolicea nu va avea rolul de a semna ordonanțele de urgență pe Justiție: „Nu. Nu mai e cazul, pentru că a început procedura parlamentară pentru cele două legi”.

„Noul ministru al Justiţiei, dacă va fi numit de către preşedintele Iohannis, în primul rând trebuie să rezolve blocajele din Ministerul Justiţiei cu privire la avizarea sau iniţierea unor acte normative care ţin de aplicarea programului de guvernare. Că aceste blocaje au fost din cauza domnului Toader sau nu, nu avem de unde să ştim, important este efectul. Ăsta este primul lucru care i s-a cerut domnului Nicolicea şi al doilea rând să facă ceea ce face orice ministru al Justiţiei din România – să se ocupe de starea bună a Justiţiei”, a spus Dragnea, după şedinţa PSD.

Studiile juridice ale lui Eugen Nicolicea, mister total. Camera Deputaţilor invocă legea

Pe de altă parte, studiile de drept ale lui Eugen Nicolicea nu sunt, deocamdată, dovedite. În urmă cu doi ani, Biroul pentru informare publică al Camerei Deputaţilor a refuzat să dea informaţii despre studiile juridice ale deputatul Eugen Nicolicea, preşedintele comisiei de specialitate.

Jurnaliştii de la Adevărul au înaintat această solicitare şi li s-a răspuns că legea privind liberul acces la informaţiile publice se aplică instituţiilor, nu şi persoanelor fizice.

„Adevărul“ a scris că Eugen Nicolicea, unul dintre parlamentarii care au propus mai multe modificări la legile Justiţiei în „Comisia Iordache“, are un CV cu multe necunoscute. Deputatul PSD este de profesie inginer. A absolvit Facultatea de Electronică – secţia Calculatoare Electronice, însă fără să spună la ce Universitate şi în ce an. Un fost coleg de-al său spune că ar fi absolvit în 1981, la Timişoara. În 1982, se angajează ca inginer la Şantierul Naval Drobeta Turnu Severin. Un an mai târziu se mută la IRUC Bucureşti.

Eugen Nicolicea a mai trecut în CV şi o Facultate de Drept, la fel, fără să spună Universitatea sau anul absolvirii.

Un alt semn de întrebare este legat de obținerea certificatului de revoluționar. Potrivit unei anchete Recorder.ro, în cererea pe care a depus-o pentru obținerea certificatului de revoluționar, parlamentarul susține că a luptat împotriva comunismului la Turnu Severin, în timp ce CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaților îl arată, în acea perioadă, ca angajat al unei întreprinderi din București.

Eugen Nicolicea a refuzat să vorbească despre presupusa sa participare la Revoluție, iar Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor (SSPR) ține secret dosarul pe baza căruia Nicolicea a primit certificatul de „luptător determinant”, nota Recorder.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
ioan
22 Apr 01:45
Și lingăii comuniștilor , de calificare necalificați, alfabetizați, erau trimiși de partidul comunist sau muncitoresc la niște școli de căcat să-și ia niște diplome !!! nimic nou sub soare !!! Aveau cică studii superioare dar ei nu aveau liceul , chiar și fără diplomă !!! Nimic nou sub soare cu bolșevicii cică social democrați !!! Ce social ??? la îmbuibații ăștia de PiSDiști ????
Răspunde
0 0
Nu mai blângeti ,beby,căstigati alegerile informati poporul despre diva,ca nu merge cu PSD la conducere.
19 Apr 06:57
Fiti la cerintele vremurilor care ne ucid ,dle Nicolicea ! Dle Johnnel,unde va e diva ?De ce nu câstigati alegerile si sa o puneti ministru ?Asa doar plângeti după inghețată,ca u copil pofticios.Propuneti solutii poporului ,care va iubeste !Căt privesre pe dl Nicolicea,maurul poate sa isi faca datoria si poate pleca.Daca dl Iordache lăsa OUG nr 13 în vigoare,acum ne ocupam de obiective politice.Acest domn Nicolicea,inginer de calculatoare,are mintea formata pe analiză si decizii.Daca introduce infractiunea de huliganism politic,prin care sa condamne violenta ,sperjurul si folosirea manipulrilor securiste in scop politic de către hastagi,atunci poate pleca ,lăsând o societate sănătoasa.Altfel sa nu asteptati solutii de la dl Timmermans ,transmise doamnei premier ca sa inhibe pe dl Toader, si gandite de dl Presedinte.
Răspunde
0 0
Când suduie dusmanii,drumul e bun !
19 Apr 06:52
Fiti la cerintele vremurilor care ne ucid ,dle Nicolicea ! 19 Apr 06:06
Maurul poate sa isi faca datoria si poate pleca.Daca dl Iordache lăsa OUG nr 13 în vigoare,acum ne ocupam de obiective politice.Acest domn Nicolicea,inginer de calculatoare,are mintea formata pe analiză si decizii.Daca introduce infractiunea de huliganism politic,prin care sa condamne violenta ,sperjurul si folosirea manipulrilor securiste in scop politic de către hastagi,atunci poate pleca ,lăsând o societate sănătoasa.Altfel sa nu asteptati solutii de la dl Timmermans ,transmise doamnei premier ca sa inhibe pe dl Toader, si gandite de dl Presedinte.
Răspunde
0 0
johnneil
18 Apr 09:23
Cine nu s-a antrenat suficient la nervii cu toader, risca acum sa faca febra musculara si sa-si luxeze creierii cu nicolicea.
Abia acum incepe BALUL. Pana acum a fost "joc de glezne".
He-He! Nu multi vor mai prinde Revelion 20 20 in Romania.
Răspunde
0 0
ORWEL 1984
18 Apr 06:59
Ai spus un lucru ascuns cu grija de infractorii actuali : VLAD TEPES ESTE NUMIT !!!! Chiar de ciurdele de infractori carora le devine dator, cind de fapt ar trebui sa dea EXAMEN DE COMPETENTA !!!
Astazi ''numiti'' sint toti angajatii de stat pina la nivel de femeie de serviciu !!! E normal ca se creeaza o societate paralela, incompetenta, corupta, obedienta, fara initiativa, fara caracter, fara valori !!! Ce sa faca ala care a fost angajat pe pile, fara sa stie sa scrie, care stie ca salariul depinde de pila lui asa corupta si nesimtita ? La fel cu camerele puse in scoli care au ''redus'' procentul de promovati la bac la jumatate, aratind simplu si rapid realitatea invatamintului, aratind citi nicolicei si jordachei au ajuns sa se joace legile datorita diplomelor obtinute usor cu legilor facute de babeta androneasca ...
Răspunde
0 0
VITEZA
18 Apr 03:32
Viteza cu care se misca lucrurile, arata ca zborul cu Balonul spre o destinatie dureaza 30 de ani, ca Dosarul Revolutiei, pe cand ai ajuns la destinatia de concediu, iesi la pensie. E limpede ca ceva nu merge. Daca ar fi numit Vlad Tepes, nu are studii de drept, prea defriseaza nelegal sa faca tepe, nu-i voie sa le ridice ca trec pasari ce se sperie de priveliste, pronuntarea se amana pana la prescrierea faptei, se rejudeca pana instanta "DESCONTOPESTE fapta in actiuni fragmentate individuale" si decide descontopire in pedepse individuale, suspenda executarea pedepsei desi Legea nu prevede (la sanctiuni) asa ceva, despre asta nu se zice nimic, despre ce justitie vorbim ? Justitia S.R.L. sau S.A. La purtator ?
Răspunde
0 0
Mihalache
17 Apr 22:58
Ce o să ăl mai regrete pe Toader ăștia din opoziție cînd o să vadă ce face Nicolicea cu democrația din România.
Răspunde
0 0
Rezistenta
17 Apr 21:10
Su.gi pu.la usr cu iohanis cu tot, sclavii mafiei medicamentelor din spitale.
Răspunde
0 0
cotoi
17 Apr 20:13
Ce experienta are acest om propus de staful pesedeului , om la 50 ani care a facut o asa zisa facultate , sa-i zicem un seral ( prin corespondenta ) un om foarte credincios sefului , cred ca s-ar arunca si in foc pentru el , daca ar ajunge acolo unde este propus teleghidat va da ordonantele , si apoi sa vedeti ce va iesi .
Răspunde
0 0
Mihai
17 Apr 20:12
Asta este unul dintre lingăii lui Dragnea.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?