Elevii români premiaţi de NASA nu au bani de avion să ajungă la Toronto, la o conferinţă

 
Elevii români, premiaţi la competiţii internaţionale de latină
Elevii români, premiaţi la competiţii internaţionale de latină

Elevii de la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" care au obținut 11 premii la concursul NASA Space Settlement de anul acesta au nevoie de sprijin financiar pentru a-și prezenta proiectele la o conferință importanță care va avea loc la Toronto.

La concurs au participat elevi din 21 de țări precum Bulgaria, Canada, China, Cehia, India, Irlanda, Japonia, Malaezia, Mexic, Muntenegru, Nepal, Pakistan, România, Serbia, Sri Lanka, Turcia, Emiratele Arabe, Marea Britanie, SUA și Uruguay. Au fost inscrise 994 de lucrări realizate de 3007 elevi, coordonați de 380 de profesori.

Elevii de la Vianu au obținut 5 premii II, 4 premii III și două mențiuni.


Aceştia au acum nevoie de sprijin financiar pentru a ajunge la Toronto unde au fost invitați să-și prezinte proiectele la Conferința națională pentru Dezvoltare Aerospațială care va avea loc în luna mai, scrie evz.ro.

Copiii își doresc foarte mult să ajungă la conferință pentru că aici vor susține prelegeri oameni de știință de la NASA, profesori de la universități de prestigiu din SUA, dar și elevii premiați.

"Sunt 15 elevi care trebuie să plece la Toronto. Vor fi susținuți și de părinți și de primărie, dar am avea nevoie de bani de bilete de avion, adică 800 de euro pentru fiecare a mărturisit directoare Colegiului", Corina Vinț.

Cei care vor să-i sprijine pe premianți pot lua legătura cu secretariatul Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Iancu Liliana
16 Apr 14:00
Si elevii din Constanta sunt in aceeași situație. Ioana Boghea si Ovidiu Dorobat, de la Scoala Gimnazială Nr. 37, elevi in clasa a VI-a, au castigat o mentiune. Au nevoie de sprijin pentru cumpararea biletelor de avion.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?