Efectul neaşteptat al AERULUI CONDIŢIONAT asupra coloanei şi spatelui

Deschidem geamul de la mașină la maximum, aparatul de aer condiționat funcționează la temperaturi cu mult mai scăzute decât cele exterioare, iar aceste măsuri extreme pot avea efecte directe asupra coloanei vertebrale, spun medicii.Potrivit specialistului Iulia Belc, pe timpul verii, acestea sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate acute, atât în cazul persoanelor care au afecțiuni ale coloanei vertebrale, cât și al celor care nu au un astfel de istoric medical.

Copiii, tinerii sau adulţii se expun repetat la curenţii reci produşi de geamurile deschise larg în mașină sau în casă, ori de aparatele de aer condiţionat, iar acest lucru le acutizează afecţiunile coloanei sau le provoacă contracturi musculare la nivelul spatelui. Potrivit dr. Iulia Belc, atât persoanele sănătoase, cât şi cele care se confruntă frecvent cu dureri de spate e bine să evite să petreacă prea mult timp în încăperi cu temperaturi scăzute sau curenți puternici de aer, scrie Ziarul Ring. 

”Multe din afecțiunile coloanei vertebrale sunt amplificate de senzația de rece și cum, în lunile de vară, în majoritatea locurilor în care mergem - magazine, centre comerciale, locuri de servit masa, mall-uri - temperatura este menţinută artificial cu cel puţin zece grade Celsius sub valorile exterioare, corpul se resimte din plin, chiar dacă în acele momente senzaţia pe care o simte este cât se poate de plăcută. Aerul rece este unul din factorii care vulnerabilizează coloana vertebrală, pe lângă traumatism, deshidratare, postură corporală incorectă, lipsă de substanţe minerale sau de activitate fizică”, a declarat dr. Iulia Belc.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?