Donald Trump: "Rex Tillerson este prost ca noaptea"

 

Donald Trump și-a acuzat din nou fostul secretat de Stat Rex Tillerson că este "prost ca noaptea", după ce acesta a afirmat că președintele american a fost mai slab pregătit decât omologul său Vladimir Putin pentru prima întâlnire dintre cei doi, scrie AFP.

"Rex Tillerson, un om "prost ca noaptea" și total nepregătit și nu destul de inteligent pentru a fi secretar de Stat, a inventat o poveste (a fost concediat) cum că eram mai puțin pregătit decât Vladimir Putin la întâlnirea de la Hamburg, în Germania", a scris pe Twitter președintele american.

"Nu cred că Putin ar fi de acord", a adăugat el.

Potrivit Washington Post, Rex Tillerson, șeful diplomației americane în primul an de mandat al miliardarului republican la Casa Albă, a povestit acest episod marți, în cadrul unei lungi audieri cu ușile închise în fața unei comisii parlamentare. Potrivit acestei mărturii, povestite de surse parlamentare, președintele american se aștepta la o scurtă întrevedere cu omologul său rus în iulie 2017, dar întâlnirea a continuat timp de două ore și a devenit în dezavantajul lui Donald Trump.


Discuțiile tete-a-tete dintre cei doi lideri sunt obiectul unui interes foarte mare la Washington, unde Trump este acuzat de o parte a clasei politice că este prea conciliant față de Putin.

Rex Tillerson a păstrat un profil relativ discret după demiterea sa brutală din martie 2018, dar relațiile sale proaste cu Donald Trump sunt de notorietate publică.

În decembrie, fostul PDG al gigantului petrolier ExxonMobil a ieșit însă din tăcere pentru a descrie un președinte "mai degrabă indisciplinat, căruia nu îi place să citească, care nu citește rapoartele".

"A trebuit să îi spun: +Domnule președinte, înțeleg ce ați dori să faceți dar nu o puteți face în această manieră - încalcă o lege, un tratat+. Acest lucru îl contraria mult", a povestit texanul.

La acel moment, aceste fraze au stârnit furia lui Donald Trump care l-a acuzat prima oară pe fostul său secretar de stat că este "prost ca noaptea".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?