DEMISII pe bandă în PSD, după votul din Diaspora

 
DEMISII pe bandă în PSD, după votul din Diaspora
DEMISII pe bandă în PSD, după votul din Diaspora

Secretarul General al PSD Disapora, Stela Arhire, a demisionat, nemulţumită de modul în care s-a organizat votul în Diaspora. Aceasta a cerut, într-o scrisoare deschisă, demisia întregii conduceri a PSD Diaspora.Redăm, în continuarea scrisoarea deschisă transmisă de Stela Arhire:

"Având în vedere rezultatul dezastruos obținut de Partidul Social Democrat în diaspora îmi anunț retragerea din funcția de secretar general al PSD Diaspora solicitând ca un gest similar, pe care l-aș considera cel puțin de bun simț și de toți ceilalți membri ai Comitetului Executiv al PSD – Diaspora.
 


Îl rog pe Președintele interimar al PSD Diaspora să dizolve biroul executiv și să convoace, în prima parte a anului 2015 o conferință extraordinară de alegeri, care să reprezinte un demers menit să favorizeze alegerea unor persoane care să lucreze cu adevărat pentru acest partid și să nu mai adopte o poziție critică extrem de confortabilă, care însă nu este niciodată susținută și de fapte concrete, care să dovedească o poziție activă față de sprijinirea intereselor românilor aflați în străinătate.
 
De asemenea, solicit public conducerii PSD  să analizeze implicarea fiecărui membru deținător al unei funcții în ierarhia acestui partid,  cu privire la implicarea efectivă și eforturile depuse în vederea sprijinirii demersurilor de campanie electorală.
 
Solicit Guvernului României să-i demită pe toți conducătorii de instituții publice, care trebuiau să gestioneze cu profesionalism situația românilor din străinătate, dar care, în fapt, au reușit să creeze deservicii imense atât imaginii guvernului României în rândul românilor din afara granițelor țării, cât și a PSD ca partid responsabil cu nominalizarea lor în importantele funcții pe care le dețin.
 
Păstrarea lor în funcții nu ar putea fi considerată decât o sfidare a mesajului transmis de românii din afara granițelor țării, iar demiterea lor precum și a celor care prin activitatea desfășurată în calitate de funcționari în cadrul acelorași instituții au contribuit la dezastrul pe care îl constatăm în prezent, TREBUIE să fie un semnal fără echivoc care să demonstreze tuturor celor care ne privesc, că am învățat lecția dură a rezultatului alegerilor.
 
Nepoții, finii, cumetrii, fii, fiicele, prietenii prietenilor sau pilele de orice rang să plece din aceste instituții, care au reprezentat oglinda guvernării pentru românii din Diaspora.
 
Modul în care aceștia și-au făcut treaba este cel mai bine reflectat în valul de antipatie pe care l-au stârnit în rândul românilor din Diaspora, ale cărui consecințe au avut repercusiuni inclusiv asupra multor alegători din țară, care au ales să sancționeze prin votul lor, ceea ce s-a considerat a fi bătaia de joc pe care statul român, prin instituțiile sale, a adus-o românilor din străinătate.
 
Personal, nu am lucrat nici o zi în sistemul public și nu am fost plătită cu banii contribuabililor nici să fac politică, nici să fac vizite în afara țării, majoritatea acestora fiind făcute din resurse proprii și din convingerea că nici un efort nu e prea mare pentru a mă dedica unei cauze pe care am îmbrățișat-o din convingere. În aceste condiții, refuz să mai accept să ascult corul de bocitoare ce trăiesc din bani publici și care se plâng acum că alții sunt vinovați că PSD a pierdut alegerile.
 
Le mulțumesc celor puțini care au stat zi și noapte în sediul de campanie alături de mine și care au încercat să repare, în limita posibilităților, proasta comunicare a unor lideri care au reușit să irite la culme românii, atât din diaspora cât și din țară.
 
Îi atenționez pe cei care s-au dat dispăruți din partid cu lunile sau anii și au binevoit să apară în ultima zi de campanie, că puteau să aibă macar bunul simț să stea până la capăt cu noi și să nu să dispară la primul semn rău. PSD-ul este un partid construit pentru oameni corecți care muncesc și nu pentru vânători de funcții trecătoare și abonați la banul public.
 
Alegerile au demonstrat că, de această dată, majoritatea românilor au ales altfel decât ne-am fi dorit noi. Alegerea românilor trebuie respectată și noi avem datoria să devenim mai credibili pentru a le demonstra tuturor că Partidul Social Democrat este un partid care merită încrederea lor. Este momentul unei abordări tranșante care să scoată la lumină soluții constructive pentru viitor.
 
Avem nevoie de decizii raționale și de promovarea unor profesioniști care să redea încrederea majorității românilor în Partidul Social Democrat. Premierul Victor Ponta a început această reformă care trebuie însă să meargă până la capăt.
 
Eu nu renunț la luptă și voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a construi o Românie puternică!"

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 -2
nicol
20 Nov 09:13
Locuri de munca pentru toata lumea. Cerem si oferim seriozitate maxima. Selectia este riguroasa, necesitand rabdare, perseverenta si un curs gratuit. Se lucreaza pe calculator, de acasa. Pentru detalii trimiteti info la enicol15@yahoo.ro
Răspunde
8 -2
Bibi
20 Nov 07:02
Chiar daca in acest partid sunt si oameni cinstiti , pur socialisti si nu "baroni",ramane totusi multi ani de aici inainte un partid interlop un partid mafiot. Este greu sa scapi de influenta "Iliesciana" si apoi toate structurile partidului s-au format furand si jefuind tara. Mafia siciliana, Cosa Nostra, la inceputuri era o asociatie de tipul celei cu haiducii nostri, care furau de la bogatasi si dadea la saraci. Din socialisti cum s-ar spune, au devenit "capuse" si exploateaza multiimea , prin atitudini odioase si criminale. In minciuna , obraznicie si mitocanie nu-i intrece decat unii de pe la noi ; Ponta, Firea , Olguta Vasilescu un Zgonea sau multi altii ce parca "sunt facuti din aceiasi mama", doar crime sa mai comande si atunci "paharul este plin". Isi dau demisia unii, aceasta doamna chiar nu avea ce sa faca pe acolo, dar nu-i destul. Acest partid trebuie dizolvat si luat de la capat, nu are ce cauta aici atitudini obraznice , ratoase cum Este Ponta. O fi el tanar dar a fost "mursecat" de un Cozmanca, de un Nastase sau eu stiu de care element rau al acestui partid. Partidul socialist din lume nu este compus din tot ce este infect , din cei imbogatiti peste noapte, de acesti baroni cu falci si cefe de vite, de obraznicaturi genul lui Mazare, etc.
Răspunde
14 -3
diaspora
20 Nov 00:12
Stau de 14 ani in diaspora si nu am avut contact sau nevoie de indivizii astia. Cu ce ma ajuta pe mine acesti paraziti? Daca in atatia ani nu am auzi de ei de ce e nevoie de asa ceva? Ca odraslele unor borfasi sa aiba un job de unde sa ia bani aiurea si sa stea intr-o tara unde in mod normal nu ar fi ajuns.
Răspunde
6 -1
Vlad
19 Nov 16:03
Jocul periculos de- a stanga-dreapta , de- a alba-neagra si de- a uniunea nationala.

Se discuta mult despre inconsistenta doctrinara de stanga si de dreapta. Se vorbeste despre neraportarea politicienilor la principiile si esenta vreunei doctrine pe care afirma ca o insusesc.
Curg rauri de cerneala pe tema absentei discursului politic real, al masurilor specific dreptei si stangii.
Este acuzata inconsistent programelor. Planurilor si masurilor, duplicitatea lor, confuzia generate in electorat, in societate. Multe alte discutii, scrieri, acuzatii si aparari se bizuie pe lucruri si argument neclare, pe lucruri si fapte in ceata.
Efectul este confuzia generate in electorat si in societate. Sentimentul cetateanului ca ar dori sa se agate de ceva sigur, potrivit aspiratiilor, visurilor si pregatirii sale si nelinistea de a nu gasi , de mult timp puncte de reazem.
Presiunile ce pot aparea sunt mari ! Ca acum. Presiunile sunt clare, dar neintelese tocmai de cei care le genereaza, mai mult prin inactivitate decat prin activitate. Acum s- a spus politicienilor in fapt un lucru : Treceti mai la urma pana va decideti ! Noi credem mai mult in posibilitatea non-politicului, a non-politicientilor de a ne citi corect ! Cel putin, pentru o perioada ! Pana la adevarata reformare a partidelor. A tuturor partidelor!
Strada ne spune : Gata cu jocul de- a stanga-dreapta, care e doar o alba-neagra cu castigator cunoscut: cel care face jocurile.

Haideti deci, partide, sa ne decidem! Ce e dreapta si ce e stanga ? Cine e dreapta si cine e stanga ? Pe cine reprezinta dreapta sip e cine stanga ? Cine sprijina dreapta si cine sprijina stanga ? Cand stanga e buna si cand dreapta are un rol mai bun ? Unde trebuie sa se dea lupta politica ?

Raspunsul la primele doua intrebari se gaseste in literatura. In doctrine. In principii afirmate, actualizate in timp si exemplificate sugestiv. In practica. Nu vreau eu sa fac un curs de filosofie. Adaug la cele cunoscut
Răspunde
10 -2
Moromete
19 Nov 18:26
5 Vlad, aici nu e vorba de doctrine... e vorba de complicitatea "neamului" cu hotii de stanga si cu hotii de dreapta ! Partidele nu se pot reforma daca "hotul" e albit prin vot uninominal la urmatoatrele alegeri de catre "electoratul" deranjat iata doar de faptul ca acum nu s-a putut vota easy in dispora dupa ce scrutine de randul i-a dururut in banana de Romania !!!
Stim ce e politica de stanga si ce e politica de dreapta, chiar daca la noi inca nu poti face cand esti la putere doar politica de stanga sau de dreapta..pt ca pur si simplu nu ne permitem inca !!! DEocamdata trebyuie sa fim atenti la stampilare !!
41 -4
ION DASCALESCU
19 Nov 15:16
Pentru cine nu cunoaste,va informez ca in urma cu doua luni,inainte de campania electorala pentru prezidentiale,am fost contactat in scris de d.na Stela Arhire ca sa fac campanie pentru Ponta si sa ma implic in sud Italia in favoarea acestuia si cand raspunsul meu a fost"Ati gresit persoana",nu am mai fost inclus in comisia electorala din Reggio Calabria,din care am facut parte de ani de zile.Ca totusi sa pot fi alaturi de comisie,,pentru turul doi,a trebuit sa ma descurc si sa obtin acreditare ca observator, pentru a veghea ca votarea sa fie corecta in Reggio Calabria si asa a fost,neavand niciun eveniment negativ.Prin implicarea mea in turul doi alaturi de dl. Iohannis,am reusit sa ii aduc de 5 ori voturile obtinute in primul tur,asa,sa crape PSD-istii.
Răspunde
3 -9
Steliano
19 Nov 18:21
4 Dupa razboi multi , multi ... viteji !!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?