Decizie drastică de la Microsoft: șterge conturi nefolosite. Ce să faci ca să nu pătești ceva

 

Microsoft și-a actualizat regulile, care spun acum că acele conturi nefolosite pentru perioade mai lungi de doi ani vor fi șterse. Așadar, dacă nu vrei să-l pierzi, va trebui să te conectezi cel puțin o dată la doi ani. Sau să îl închizi tu de tot și să nu mai fii bătut la cap cu asta.

Motivul pentru care Microsoft a venit cu această regulă e simplu. Utilizatorii își creează conturi pentru a primi acces gratuit la serivicii în perioada de free trial și apoi le abandonează. Cum este și cazul Netflix sau Spotify, de exemplu. Microsoft vrea să renunțe la conturile create doar pentru perioada gratuită de la început.

Compania crede că așa face loc noilor useri și deblochează acele username-uri acaparate de utilizatorii inactivi. Și ar putea funcționa, dar e greu de crezut că cineva va reveni să-și facă un cont cu numele pe care îl voia. 

Scăparea de această regulă e că, în cazul în care există un abonament activ la un serviciu, contul tău Microsoft va fi în siguranță. De asemenea, și niște bani rămași în cont de la tranzacții anterioare îți vor menține contul activ.

Schimbările care au dus aici au început însă în urmă cu ceva timp. În 2016, Microsoft anunța că această perioadă dura cinci ani. A limitat-o acum la numai doi ani. Cel mai probabil, acest lucru nu te va afecta prea tare.

Efortul nu pare chiar atât de dificil. În fond, nu durează chiar atât de mult să te conectezi la un cont din doi în doi ani. Politica Microsoft intră în vigoare de la 30 august 2019. Conturile vor fi șterse în mod automat, fără ca utilizatorii să fie anunțați în vreun fel. Măcar acum știi cât timp mai ai.

Sursa



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?