Cum vrea Ministerul Sănătăţii să rezolve criza medicamentelor, în parteneriat cu STS

 

Ministerul Sănătăţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) vor să realizeze o aplicaţie de monitorizare la nivel naţional a stocurilor de medicamente compensate şi gratuite, cu scopul garantării pacienţilor la medicamente, se arată într-o scrisoare semnată în 31 octombrie de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi transmisă către CNAS, document obţinut de HotNews.ro, a cărui autenticitate a fost confirmată de minister.

În scrisoare, ministerul mai spune că este în curs de dezvoltare o platforma software pentru declararea sponsorizărilor, şi invită oficialii CNAS la o întâlnire în care să stabilească modalitatea de punere la dispoziţie lunar a cheilor publice folosite de medicii de familie, farmaciile publice şi private din România pentru autentificarea la Platforma informatică a CNAS.

Ce se arată în scrisoarea Ministerului Sănătăţii transmisă către Casă Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS):


“Ministerul Sănătăţii este în proces de a elabora o serie de modificări legislative şi operaţionale cu scopul garantării accesului pacienţilor la medicamente, realizându-se, în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, o aplicaţie de monitorizare la nivel naţional a stocurilor de medicamente compensate şi gratuite. De asemenea, cu scopul implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie, este în curs de dezvoltare o platforma software pentru declararea sponsorizărilor de către medici şi companiile din industria farmaceutică şi de dispozitive medicale.

În acest sens, va invităm marţi, 1 noiembrie, ora 16:00, la Ministerul sănătăţii, pentru a avea o întâlnire în cadrul căreia se va stabili modalitatea de punere la dispoziţie lunar a cheilor publice folosite de medicii de familie, farmaciile publice şi private din România pentru autentificarea la Platforma informatică a CNAS, precum şi maparea cheie publică – denumire medic sau farmacie. Va rugăm ca la întâlnire să asiguraţi şi participarea coordonatorului IT al CNAS şi a unui reprezentant tehnic al companiei software care dezvoltă SIUI.

Va asigurăm de tot sprijinul nostru pentru a va pune la dispoziţie resursele tehnice necesare pentru a realiza acest lucru”, se arată în scrisoarea semnată de Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?