Corina Creţu: România nu-şi permite luxul să se gândească la ieşirea din UE

 
Comisarul european Corina Creţu, în vizită în România
Comisarul european Corina Creţu, în vizită în România

Comisarul european Corina Crețu atacă pe toate fronturil Guvernul Dăncilă,chiar dacă și ea este membra PSD. Crețu taie avântul celor care îmbrățișează ideea "Roexit" și consideră că România nu-și poate permite acest lux.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat luni, într-o dezbatere organizată la Bucureşti, că România nu îşi poate permite „luxul” să se gândească la ieşirea din Uniunea Europeană.

România nu-şi poate permite luxul de a se gândi la ideea de a ieşi din Uniunea Europeană. Mai ales acum, când are în faţă preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, când are posibilitatea ca lider al Uniunii Europene să schimbe lucrurile în bine, din interior”, a declarat, luni, la Bucureşti, la conferinţa EuroIMPACT, comisarul european Corina Creţu.

Ea a adăugat că ieşirea Marii Britanii din UE reprezintă un proces care nu este înţeles pe deplin pentru că Marea Britanie contribuia cu peste 10% la fondurile de coeziune alocate statelor membre.

Corina Creţu, a declarat luni, la Bucureşti, că România a pierdut deja fonduri europene în valoare de aproape 2 miliarde de euro pe care le putea folosi în infrastructura de transport.

„Din cei 19,5 miliarde de euro alocaţi pe fondurile pe care le gestionez, Politica de Coeziune şi de Fondul de Dezvoltare Regională, s-au pierdut între 1,8 şi 2 miliarde de euro într-un domeniu sensibil pentru România, cel al infrastructurii de transport", a declarat, luni, la Bucureşti, la conferinţa EuroIMPACT, comisarul european Corina Creţu, cu privire la fondurile europene absorbite de România.

Comisarul european a adăugat că există, pe de altă parte, şi o parte plină a paharului.

„Dacă ne uităm la partea plină a paharului, dintre cele 19,5 miliarde de euro, pentru perioada 2007-2014, s-au cheltuit 17,5 miliarde de euro, dar doar aproximativ 14-15 miliarde au fost practic lucrări pe teren, pentru că 3 miliarde aproape au fost salvate prin proiecte retrospective, prin preluarea creditelor BEI şi BERD pe care România le avea încă pentru proiecte realizate, cum ar fi de pildă Autostrada Soarelui pentru care statul încă plătea credite”, a indicat Creţu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?