Construcţia a două poduri din judeţul Gorj a fost abandonată de constructori

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Construim puţin, prost şi parcă fără nicio logică. Exemplul perfect e în comuna Jupâneşti din judeţul Gorj, unde a fost aprobată construirea a două poduri, iar proiectele sunt acum abandonate.

În anul 2007, autorităţile din Jupâneşti au accesat fonduri guvernamentale pentru comunităţile rurale. În urma licitaţiei, o firmă din Craiova s-a angajat ca în 12 luni să ridice două poduri. La mai bine de un an de la termenul iniţial de finalizare, unul dintre poduri a fost abandonat, iar celălalt a fost făcut în proporţie de 70%.

Podul trebuia să facă legătura între satul Vidin şi cătunul Boia, acolo unde nu locuiesc mai mult de zece persoane şi în plus există o biserică de lemn. Podul a fost abandonat acum o lună şi echipele de muncitori au fost împărţite la Giurgiu şi Mehedinţi.

Muncitorii au plecat în mare grabă şi au lăsat în urmă unele utilaje. Autorităţile locale încearcă să găsescă o explicaţie pentru această situaţie.

"Guvernul României nu a alocat sumele necesare pe 2008 pentru ca toţi banii să fie plătiţi constructorului. Constructorul observând că banii nu au fost distribuiţi către Consiliul local pentru a face aceste plăţi a procedat la încetinirea ritmului lucrărilor", a declarat Petre Guşiţă, primar Jupâneşti.

Primarul nu are prea multe variante, însă promite că îi va penaliza pe constructori. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?