Coincindenţe în vizita lui Dăncilă în Israel. Şi fostul SPP-ist al lui Dragnea este la Ierusalim

 

Culmea coincidenței la palatul Victoria! Fostul ofițer SPP al lui Liviu Dragnea se află la Ierusalim exact în perioada în care va fi acolo, în vizită oficială, și premierul Viorica Dăncilă. În plin scandal al mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, șeful Executivului se va afla miercuri şi joi în Israel, anunţă Realitatea Tv.

Omul Lui Dragnea, Adrian Mlădinoiu, se află și el în perioada 22-25 aprilie, în vizită oficială, în Țara Sfântă. Informația se regăsește într-un memorandum adoptat fără dezbatere de către conducerea Camerei Deputaților. 

Mlădinoiu a plecat în Israel împreună cu Silviu Vexler, reprezentantul în Parlamentul României al Federaţiei comunităţilor Evreieşti din România. Imediat după Mlădinoiu, ar ajunge în Israel premierul Vorica Dăncilă împreună cu șeful PSD Liviu Dragnea, potrivit unor surse guvernamentale. Aceste vizite ar avea loc pe fondul unui scandal stârnit în România în urma anunțului lui Liviu Dragnea că ambasada României la Tel Aviv va fi mutată la Ierusalim.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 25-26 aprilie, o vizită oficială în Statul Israel, la invitația prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu, anunţă Guvernul, într-un comunicat remis Realitatea Tv. Paradoxal, nu se precizează nimic despre demersurile pentru mutarea ambasadei la Ierusalim.

Agenda vizitei include întrevederi cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, și cu liderul opoziției din Knesset, Isaac Herzog.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului. Vizita prim-ministrului României în Statul Israel se înscrie în seria de contacte politico-diplomatice destinate marcării aniversărilor care fac din 2018 un an de referință pentru relația bilaterală, respectiv 70 de an.de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte și 100 de ani de la crearea statului român modern, se mai arată în comunicatul remis,

Discuțiile vor fi axate pe evaluarea stadiului relațiilor bilaterale româno-israeliene, cu accent pe identificarea oportunităților de valorificare suplimentară a cooperării în domenii de interes comun. De asemenea, discuțiile vor prilejui un schimb de opinii asupra evoluţiilor politice și de securitate în plan regional şi global. Cu ocazia prezenței în Israel, prim-ministrul Viorica Dăncilă va vizita Memorialul Martirilor și Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”, mai informează Guvernul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?