Chinezii ar putea controla centralele nucleare din Bulgaria și România

 

Proiectul de extindere a Centralei Nucleare românești Cernavodă intră într-o nouă fază, după ce Bucureștiul a semnat, cu câteva zile în urmă, un acord preliminar de investiții cu corporaţia generală nucleară chineză CGN. La rândul ei Bulgaria așteaptă dezvoltarea investiției de la Belene, infomează Radio Europa Liberă.Documentul semnat între Românai și China prevede ca în termen de 60 de zile lucrătoare să se înfiinţeze o companie de proiect pentru construirea a două noi blocuri energetice, fiecare cu o capacitate de 700 MW. Aceasta va fi deținută în proporţie 51% de chinezi, iar restul de 49% va fi al companiei româneşti Nuclearelectrica, care administrează centrala.

Investițiile aproximative sunt estimate la 8 miliarde de dolari.

Bulgaria aşteaptă de asemenea interes din partea Chinei pentru proiectul legat de Centrala Nucleară de la Belene, însă de la o altă companie - China National Nuclear Corporation (CNNC). Deși a fost prezentată în martie, procedura de declarare a interesului nu a început încă oficial, potrivit publicației bulgare Kapital, citată de Rador.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Calitate si fiabilitate este !?
18 May 12:37
cind cumperi o masina pentru taxi ALEGI o marca care genereaza costuri decente si SIGURANTA IN TIMP ! TOTI producatorii propun mare cu sarea, dar numai citiva stiu ce vorbesc restul IMITA ! Degeaba cheltui putin ca prostul si speri ca te imbogatesti pe parcurs, energia nucleara poate contamina foarte usor un teriotoru cit dobrogea fara probleme. Guvernantii isi arata neputinta in analiza si prognoza tehnica si siguranta in exploatare !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?