Cercetătorii au identificat noi piste pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva malariei

 

O echipă de cercetători a identificat o serie de anticorpi până acum necunoscuți care ar putea permite dezvoltarea unor noi vaccinuri împotriva parazitului Plasmodium falciparum, responsabil de forma cea mai gravă de malarie, conform unui studiu publicat miercuri, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

Prin expunerea unui număr mare de proteine aparținându-i acestui parazit la anticorpii produși în mod natural de sistemul imunitar al unor copii infectați din Kenya, oamenii de știință au reușit să identifice o serie de antigene până în prezent necunoscute.

De asemenea, oamenii de știință au descoperit și noi modalități de a folosi aceste antigene, care provoacă o reacție imunitară, prin asocierea lor în vaccinuri pentru a obține protecție împotriva parazitului care provoacă malaria.


"Rezistența la tratamentele antimalarie (...) este o problemă din ce în ce mai gravă, care face indispensabilă obținerea de noi vaccinuri împotriva parazitului Plasmodium falciparum", a susținut Dr. Faith Osier, de la Institutul de Studii Medicale din Kenya (KEMRI), coordonatoarea acestui studiu publicat în ultimul număr al revistei medicale americane Science Translational Medicine.

Conform ei, acest studiu "oferă un număr mare de posibile noi vaccinuri care ne dau speranță" în lupta împotriva acestei maladii.

Malaria ucide anual peste 600.000 de oameni din întreaga lume, majoritatea victimelor provenind din rândul copiilor din Africa subsahariană.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?