Ce se întâmplă cu bebeluşii născuţi prematur. Descoperirea şocantă a cercetătorilor

Fiecare bebeluş născut prematur este diferit faţă de altul, aşadar evoluţia lor este foarte diferită, însă cei care s-au născut cel mai timpuriu sau cântăresc cel mai puţin sunt aceia la care cresc şansele să apară probleme mai serioase de sănătate.Potrivit unui studiu ce privea bebeluşii care nu au stat mai mult de 25 săptămâni în uter înainte de a se naşte, deşi intervalul normal în care un bebeluş trebuie să stea în burtică este între 37 şi 42 de săptămâni, a demonstrat că aceştia au fost prea nedezvoltaţi sau cu o greutate prea mică pentru a supravieţui.

Mulţi dintre ei, fiind nedezvoltaţi complet, prezentau probleme ale plămânilor şi dizabilităţi pornind de la sistemul nervos.

În primii 2 ani de viaţă prematurul se va dezvolta mai greu comparat cu un copil de aceeaşi vârstă născut la termen. Totuşi, este posibil ca dezvoltarea implicită să se facă în acelaşi timp cu orice copil.

Este de aşteptat că acest deficit de dezvoltare al prematurului să dispară în jurul vârstei de 2 ani. La vârstă preşcolară, o diferenţa de vârstă cronologică sau corectată de 2-4 luni nu mai este sesizabilă.

Nou născuţii între 1500 şi 2500 de grame pot avea diferenţe ale coeficientului de inteligenţă faţă de un nou născut la termen, dar acestea sunt mici. Nou născuţii ce cântăresc peste 2500 de grame au un risc foarte mic de apariţie a unui retard în dezvoltare.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?