Ce EFECT au înţepăturile tigrului de platan asupra sănătăţii omului. Anunţul medicilor

 
Ce EFECT au înţepăturile tigrului de platan asupra sănătăţii omului. Anunţul medicilor
Ce EFECT au înţepăturile tigrului de platan asupra sănătăţii omului. Anunţul medicilor

Înţepăturile tigrului de platan, o insectă care s-a dezvoltat din cauza căldurii şi a plantării de platani, nu au efecte negative asupra sănătăţii omului, susţin medicii. Primăria Capitalei a desfăşurat o campanie de stropire împotriva dăunătorilor, însă, din cauza ploilor, aceasta nu a avut efect."Bucureştiul se confruntă cu aceste insecte micuţe denumite tigri de platan. Fac parte din familia ploşniţelor, au dimensiuni de la 3 la 5 mm. Nu s-au constatat îmbolnăviri ale omului în urma înţepăturilor tigrilor de platan. Nu e o situaţie similară cu cele a căpuşelor sau ţânţarilor. La om produc o muşcătură care se manifestă printr-o mică pată roşie, însoţită de mâncărime, iar uneori durere sau bubiţe. Senzaţia de mâncărime poate dura câteva zile şi poate fi foarte intensă, în special la copii", a spus, pentru MEDIAFAX, dermatologul Mihaela Leventer.

De asemenea, medicul mai precizează că senzaţia de mâncărime apărută în urma înţepăturii acestei insecte poate fi ameliorată folosind o compresă.


"Dacă senzaţia de mâncărime este puternică, se poate aplica o compresă rece sau o mixtură mentolată. Sunt şi produse medicale de tip cremă sau antiinflamatoare, care pot fi aplicate pe zona respectivă şi reduc senzaţia de mâncărime. Pacienţii alergici pot avea manifestări mai vizibile, mai intense. În această situaţie, se administrează tratamente antialergice şi tratamente local, dacă este cazul", a mai adăugat medicul.

Insectele au devenit supărătoare pentru bucureşteni, mai ales pentru că numărul lor a crescut foarte mult, în ultima perioadă.

"Au fost aduşi mulţi platani în ultimul timp, iar odată cu ei au venit şi dăunătorii. Până acum 4-5 ani, în Bucureşti nu existau aceşti dăunători. Anul acesta, fiind un an cu ploi multe şi temperaturi medii, au venit foarte mulţi. Nu este periculoasă, oamenii se sperie mai mult când o simt pe mână, nu ciupeşte, este o insectă care se hrăneşte exclusiv cu seva platanului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Tudorel Popa, şeful Serviciului de Protecţie a Plantelor din cadrul Primăriei Capitalei.

Mare ATENŢIE! Iată ce este, de fapt, tigrul platanului, insecta care terorizează bucureştenii

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?