Ce mărci de lux ar putea vinde Volkswagen ca să facă rost de bani

 
Lamborghini
Lamborghini

Volkswagen a anunțat băncile care i-au acordat un credit punte de 20 miliarde de euro (21,1 miliarde de dolari) că va vinde active dacă nu va găsi alt mijloc de a achita împrumutul pe un an, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Săptămâna aceasta, grupul german a obținut un credit punte de 20 miliarde de euro, de la 13 bănci, și intenționează să-l refinanțeze prin emiterea de obligațiuni în următoarele luni, susțin sursele.

Cel mai mare producător auto european speră ca prin acest împrumut să facă față costurilor scandalului manipulării emisiilor poluante.

Conform acordului convenit cu băncile, VW ar urma să vândă sau să listeze active în valoare de peste 20 miliarde de euro dacă nu va reuși să găsească alte surse pentru achitarea împrumutului.

Reprezentanții Volkswagen nu au comentat informația, notează Agerpres.

Analiștii estimează că Volkswagen va fi nevoit să plătească zeci de miliarde de euro pentru a acoperi amenzile, procesele și rechemările la service după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Este puțin probabilă listarea diviziilor de lux — Audi și Porsche — și a celei de camioane, susțin sursele. Grupul german are diverse afaceri cu camioane, care includ compania germană MAN și cea suedeză Scania, precum și propriul brand de vehicule comerciale ușoare ale VW.

Sursele susțin că unele active ale subsidiarei MAN, în valoare de aproximativ 4-5 miliarde de euro, ar putea fi vândute.

"Volkswagen ar putea lua în considerare și vânzarea brandurilor de lux Bentley și Lamborghini sau a subsidiarei care produce motocicletele Ducati", au anunțat sursele.

În 3 noiembrie, VW a admis că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de mașini, mărcile VW, Seat, Skoda și Audi, vândute în Europa. Aceste dezvăluiri privind economia de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon, care, conform VW, reprezintă un risc economic evaluat la aproximativ două miliarde de euro, au adâncit criza cu care se confruntă grupul german.

Vineri, VW a informat că numărul mașinilor afectate ar putea fi mai redus față de estimarea inițială de 800.000 iar costurile rezolvării acestei probleme se vor ridica la cel puțin două miliarde de euro.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?