Cât de periculoase sunt turbulențele din timpul zborurilor

Şansele ca aceste fenomene să cauzeze accidente sunt mult mai mari în cazul în care avionul circulă deasupra unor lanţuri montane.Dacă ai călătorit vreodată cu avionul, probabil că ai fost pus cel puţin o dată în situaţia de a fi martor la unele turbulenţe în timpul zborului. Experţii susţin că aeronavele sunt proiectate pentru a suporta un nivel impresionant de tensiune. În acest sens, avioanele sunt construite în aşa fel încât componentele lor să aibă o marjă de siguranţă ridicată, pentru a rezista chiar şi unor turbulenţe foarte severe.

În ceea ce priveşte semnificaţia turbulenţei, aceasta este o perturbaţie produsă în aer, însă care nu se aseamănă cu valurile sau curenţii marini. Cel mai probabil, turbulenţele de la altitudini mari sunt cauzate de condiţiile meteorologice ce creează diferenţe de presiune. Dacă aeronava se deplasează în direcția aerului turbulent deasupra unor munți care circulă de sus în jos sau dintr-o parte în alta, posibil ca avionul să piardă sau să ia ușor altitudine, motiv pentru care simțim că ne ridicăm de pe scaun sau, în caz contrar, că suntem împinși.

Potrivit descopera.ro, dacă turbulențele nu sunt gestionate eficient, ele pot duce la accidente mortale.

De asemenea, trebuie precizat faptul că accidentele mortale din pricina turbulențelor sunt foarte rare.

 

Alte subiecte pe Realitatea.netAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?