Cardul de sănătate, din nou blocat. Preşedintele CNAS: În 30-45 de minute, problema se va rezolva

 
Cardul de sănătate, din nou blocat
Cardul de sănătate, din nou blocat

Cardul de sănătate s-a blocat din nou, în această dimineaţă. Medicii nu pot elibera reţete şi trimiteri. În acelaşi timp, preşedintele CNAS afirmă că acum sistemul se reporneşte şi că problema se va rezolva în 30-45 de minute. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, a afirmat la Realitatea TV că faptul că, în această dimineaţă, cardul nu funcţionează nu este o surpriză. Aceasta a explicat că sigurul lucru pe care medicii de familie şi-l doresc este să existe un serviciu alternativ în care să se poată elobera reţete, atunci când sistemul informatic nu merge. 

Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, a afirmat la Realitatea TV că de aproximativ 10 minute unul dintre servere s-a blocat, s-a restartat, iar acum se reporneşte. "În 30 de minute va fi funcţional", a spus acesta, adăugând că, la ora actuală, consultaţiile se pot acorda în sistem offline, iar în maximum 72 de ore trebuie introduse în sistem.

În acelaşi timp, Rodica Tănăsescu că sistemul nu funcţionează de la ora 8 dimineaţa.

Eva Cristescu, medic de familie, a spus că de la ora 8 nu se poate stabili conexiunea şi că numărul cardului nu apare. "Se învârte SIUI în gol", a spus aceasta, explicând că serviciile nu pot fi validate pentru că pacientul pleacă cu cardul.

Preşedintele CNAS a spus în schimb că amprenta de loc şi timp rămâne în sistem, chiar dacă nu s-a făcut legătura cu unitatea de management, şi că acestea vor fi validate.

Întrebat de ce s-a întâmplat cu auditul la CNAS, Vasile Ciurchea a precizat că este deschis oricărui audit. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?