Câți români au pensii speciale. Unele pensii ajung la 17.000 de lei

 

Zece mii de români au pensii speciale. O analiză făcută de Agerpres arată că printre românii cu cele mai mari pensii sunt procurorii, judecătorii și parlamentarii, până la 17 mii de lei. Procurorii şi judecătorii sunt cei care beneficiază în număr mare de pensiile speciale. Peste 3.500 de magistraţi au o pensie medie de peste 17.000 de lei, din care aproape 16.000 de lei sunt suportaţi de bugetul de stat.

În același timp, peste 500 de deputaţi şi 221 de foşti senatori primesc indemnizaţie pentru limita de vârstă, iar pensiile speciale sunt cuprinse între 1.800 şi 13.500 de lei pe lună.


Recompense speciale primesc și angajații din parlament: respectiv consilierii aleșilor, șoferii, dar și femeile de serviciu. Nu mai puțin de 813 de persoane. Potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii, pensia medie se ridică la aproapte 4.400 de lei.

Și membrii corpului diplomatic şi consular al României au pensii speciale. 860 de persoane primesc lunar peste 5.500 de lei.

Cei care au servit aviaţia civilă din România au o pensie medie de aproape 11.000 de lei.

În vreme ce funcționarii care s-au pensionat de la Curtea de Conturi au pensii de peste 7.500 de lei. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?