BNR trage semnalul de alarmă: Pericol de aterizare de urgență

 
Alertă. Un avion de pasageri a aterizat de urgenţă
Alertă. Un avion de pasageri a aterizat de urgenţă

Discuțiile din timpul ședinței de săptămâna trecută de politică monetară dintre cei nouă membrii ai Consiliului de Administrație ai BNR publicate pe site-ul băncii centrale relevă vulnerabilitățile majore ale economiei naționale.În primul rând, membrii CA au remarcat reducerea drastică a ritmului de creștere economică, comparativ cu anul trecut. Cu toate că trimestrul al doilea a marcat o dinamică mai bună anuală, cu un rezultat de 4,1%, puțin peste 4% în primul trimestru, aceasta este conjuncturală, datorată unui excedent de cerere agregată în perioada aprilie-iunie, care nu putea fi anticipată.

Însă cel mai important aspect îl reprezintă frânarea neașteptat de bruscă a cererii de consum din primele trei luni ale anului, care asociată cu reducerea ritmului de creștere economică, este de natură să influențeze mecanismul de stabilire a prețurilor cu amănuntul, cel puțin pe anumite segmente de consum.

Detalii pe Realitatea Financiară

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?