BNR lansează o nouă monedă

 

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, 24 decembrie 2018, o monedă din aur cu tema Istoria aurului - moneda din aur de 10 ducaţi Mihai Viteazul, informează BNR.

Aversul monedei redă o reprezentare ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul, inscripţia în arc de cerc ,,România'' , valoarea nominală ,, 10 lei'', stema României şi anul de emisiune ,,2018''.

Reversul monedei are, în partea centrală, chipul lui Mihai Viteazul aşa cum este prezentat pe aversul monedei de 10 ducaţi Mihai Viteazul, în partea de jos, reproducerea reversului monedei, iar în arc de cerc inscripţia ,, Istoria aurului - moneda de 10 ducați Mihai Viteazul''. 


Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 385,00 lei.Tirajul pentru această emisiune este de 500 monede din aur.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?