Bancherii de pe Wall Street îşi vând acţiunile pe bandă după alegerea lui Trump

 
Criza financiară
Criza financiară

Executivii de la unele dintre cele mai puternice bănci de pe Wall Street au vândut acţiuni de aproape 100 de milioane de dolari de la alegerea lui Trump ca preşedinte, record pentru ultimii zece ani în aceeaşi perioadă, potrivit Wall Street Journal.

Vânzările de acţiuni din partea executivilor de top apar atunci când persoanele din interiorul companiei încep să devină neîncrezători în evaluarea companiei sau în creşterea preţului acţiunilor.

Vânzarea masivă de acţiuni a venit în condiţiile în care acţiunile au început să crească puternic după alegerile din 9 noiembrie, pe fondul aşteptărilor legate de scăderea taxelor şi politici economice pro-creştere. Indicele KBW Nasdaq Bank a crescut cu aproape 20% de la victoria lui Trump, aproximativ tripu faţă de câştigurile obţinute de piaţa largă.

Creşterea de acţiuni imediat după alegeri a dus unele opţiuni în pragul de a expira fără valoare. La Goldman Sachs de exemplu, volatilitatea în preţ de după alegeri a făcut ca acţiuni de jumătate de miliard de dolari să fie "câştigătoare", la numai câteva zile înainte să expire.

La Morgan Stanley, CEO-ul James Gorman a vândut acţiuni cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, prima dată când a făcut asta în ultimii şase ani.

Gorman şi-a exercitat opţiunile pe 200.000 de acţiuni ale Morgan Stanley şi le-a vândut la preţul mediu de 37,7 dolari. EL a vândut încă 100.000 de acţiuni mai târziu în aceeaşi lună, în condiţiile în care preţul a explodat, şi încă 285.000 de acţiuni săptămâna trecută. Cumulat, şeful Morgan Stanley a realizat un profit de 8,4 milioane de dolari.

Mai multe tranzacţii ar putea urma în perioada următoare, mai ales în condiţiile în care nu toate băncile mari au raportat încă tranzacţiile efectuate de executivii de top, scrie ZF.ro. Acţiunile europene au scăzut, în condiţiile în care titlurile care au crescut de la alegerea lui Trump ca preşedinte al Statelor Unite au scăzut în urma discursului său de la inaugurare.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?