Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:

Foto arhivă Profimedia
HAOS pe piața de energie. Românii riscă să înghețe de frig în case, la iarnă (video)
Este haos pe piața energiei iar românii riscă să rămână fără căldură la iarnă! Deja datoria statului către furnizori pentru plafonare se apropie de 2 miliarde și jumătate de lei iar guvernanții se gândesc să prelungească schema de sprijin. Până la 1 septembrie, Ministerul Energiei trebuie să vină cu noi măsuri. O variantă luată în calcul de coaliție este supraimpozitarea întregului lanț din energie, de la producător, până la furnizor. 
Foto arhivă Profimedia
Spital atacat de hackeri. Infractorii cibernetici cer o despăgubire de 10 milioane de dolari
Un spital din sud-estul Parisului este victima unui atac informatic survenit în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit instituţiei, căreia piraţii cibernetici i-au cerut o răscumpărare de 10 milioane de dolari, informează AFP. Cererea de răscumpărare a fost formulată în engleză, a anunţat o sursă a poliţiei. În zadar, pentru că spitalele franceze nu pot plăti răscumpărare dat fiind statutul lor.
Bugetul, în cădere liberă. Rectificarea, ultima salvare. Foto/Profimedia
Consiliul Fiscal despre rectificarea bugetară: „Venituri supraestimate, cheltuieli subestimate. Deficitul sare de 7%”
Consiliul Fiscal, un organism consultativ condus de Daniel Dăianu, avertizează joi într-un document public că rectificarea bugetară discutată chiar în această zi de guvern operează cu venituri bugetare mai mari cu 9 miliarde de lei decât cele reale și cu cheltuieli subestimate cu 6,2 miliarde de lei. Deficitul bugetar estimat de Consiliul Fiscal este de 7% din PIB, cu mult mai mare decât cel asumat de guvern, de doar 5,84% din PIB.
Bugetul, în cădere liberă. Rectificarea, ultima salvare. Foto/Profimedia
Care sunt prioritățile Ministerului Finanțelor. Adrian Câciu explică RECTIFICAREA BUGETARĂ
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a precizat că va crește bugetul alocat investițiilor de la 6,6% din PIB la 6,8% din PIB. În schimb, vor avea diminuate creditele bugetare cu cele mai mari sume: Ministerul Afacerilor Interne (-559,3 milioane lei, per sold), Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (-434,4 milioane lei), Ministerul Culturii (-275 milioane lei) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (-151 milioane lei).