Augustin Zegrean: "Se vrea spălarea și salvarea infractorilor. Știm cine e principalul beneficiar!"

 

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale afirmă că adoptarea unei ordinanţe de urgenţă prin care să se permită depunerea unor contestaţii în anulare la decizii mai vechi luate de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ este "o mare mărşăvie", conceptă pentru salvarea lui Liviu Dragnea.

"Dacă va fi dată, OUG vizând dinamitarea condamnărilor definitive hotărâte de completurile de 5 va fi o mare, mare mârșăvie. Se vrea spălarea și salvarea infractorilor, iar principalul beneficiar știm cu toții cine este. Pentru asta, se forțează distrugerea definitivă a Justiției. În lumea asta largă, nu cred că poate exista o țară normală la cap care să accepte rejudecarea unor cauze definitive decise prin respectarea cadrului legal existent. Așa ceva nu s-a mai auzit.

Ceea ce are de gând să comită ministrul Justiției – refuz să rostesc numele acestui personaj – nu are nici cea mai mica legătură cu normele și principiile de drept. Ce pregătește acum acest personaj încalcă toate normele de drept. Efectele vor fi devastatoare asupra Justiției. Nu doar Justiția, ci noi toți am muncit degeaba în toți acești ani, fiindcă așa vrea acum coaliția PSD-ALDE. Este de-a dreptul inadmisibil", a declarat Zegrean pentru podul.ro.

Potrivit lui Zegrean, după o astfel de OUG, toți condamnații definitiv în cadrul unor completuri de 5 vor depune contestații în anulare și, finalmente, vor fi toți eliberați sau "doar spălați".

"Cum de s-a ajuns aici? Păi, judecătorii CCR au decis că tot ceea ce s-a efectuat în baza protocoalelor de colaborare trebuie eliminat, ignorant. Dar – atenție! – decizia CCR se referea doar la spețele care se află pe rolul instanțelor, nu la cele care au fost deja finalizate prin verdicte definitive. De aceea, dacă ministrul Justiției se pretează să dea o astfel de OUG, el face mai mult decât a stabilit decizia CCR, și face asta în mod discreționar, cu adresă. Repet, dacă dă o astfel de OUG, ministrul Justiției comite o mare, mare mișelie, care va da peste cap, premeditat, întreaga Justiție", a mai afirmat fostul preşedinte al CCR, aduăgând că "oficialii Uniunii Europene nu vor accepta niciodată o astfel de tâmpenie care are scopul de a-i salva și de a-i spăla pe condamnaţi".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Curte NEconstitutionala
23 Mar 18:16
vai, vai, cata durere pe infractorii condamnati ca nu s-au respectat niste proceduri declarate neconstitutionale de o curte constitutionala condusa de un pesedist !! Ce tam tam pentru niste infractori de parca nu au fost condamnati de 5 JUDECATORI ci de 5 fotbalisti.. Pacat ca opozitia doarme si nu vede ca aceasta Curte incalca Constitutia prin faptul ca un membru este judecator de 10 ani in loc de 9 cat se prevede, Ar trebui ca deciziile curtii sa fie lovite de nulitate pentru ca a incalcat Constitutia.
Răspunde
0 0
De-ai nu rejudecati pe Ceusescu,nu vreti reaparatii postume,bre ?
23 Mar 08:10
Nimeni nu e in afara legii,bre !Infractori creati de infractori ,va bucura ?Cum poate un judecator constitutional sa accepte ca un singur om sa fie condamnat pe o procedura neconstituțională ?Asta ca sa ajunga la dl Dragnea ,incalcă si regulile silogismului lui Descartes,introducând o premisă falsă-/ca atunci era legal ,ca era constituția comunistă bre ?/Or, condamnati nu au beneficiat de complete legale atnci,ca CCR nu a creat legea ci doar a constata interpretarea de nivel,ca sa ajunga la PSD.Asa că cei in afara legii au dreptul la protectia ei/Desigur daca avem un ministru hotărât/.Afara de gestapou,desigur,nimeni nu rămâne nepedepsit. !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?