Atenţie la bancomate! Hackerii pot să îți blocheze cardul pentru a-ţi fura banii

 
Atenţie la bancomate! Hackerii pot să îți blocheze cardul pentru a-ţi fura banii
Atenţie la bancomate! Hackerii pot să îți blocheze cardul pentru a-ţi fura banii

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a emis o alertă referitoare la apariţia în România a unui malware care blochează cardurile în bancomat cu scopul de a sustrage banii.

Luna aceasta, cercetătorii companiei de securitate FireEye au identificat o nouă variantă de malware care vizează în special deţinătorii de carduri bancare, anunţă CERT-RO.
 
"Utilizatorilor de bancomate li se blochează cardurile în interiorul bancomatelor, malware-ul având abilitatea de a reţine sau debloca respectivele carduri la cererea atacatorului. În momentul în care utilizatorii merg să obţină asistenţă pentru deblocare, atacatorul deblochează şi sustrage cardurile. În cazul în care se întâmplă să vă fie blocat cardul în bancomat, CERT-RO recomandă căutarea numărului de contact al băncii pentru astfel de cazuri, de regulă vizibil pe bancomat. Nu părăsiţi spaţiul dedicat extragerii banilor în timp ce sunaţi pentru asistenţă", se arată într-un comunicat al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, potrivit ziarulring.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?