Anunţul surprinzător făcut de Coca-Cola România

 

Volumul vânzărilor Coca-Cola în România a scăzut cu 6% anul trecut, de la 148,5 milioane de navete în 2013 la 139,2 milioane de navete, pe fondul unei competitivităţi crescute pe piaţă şi a evoluţiei negative a vânzărilor de băuturi carbogazoase sub brandul Coca-Cola, a anunţat miercuri compania, potrivit Mediafax.

Unitatea de măsură luată în considerare de Coca-Cola, naveta, reprezintă 5,678 de litri sau 24 de doze de băutură răcoritoare.

"Evoluţia vânzărilor în România, ca volum, s-a menţinut pe trend negativ şi a înregistrat un declin de peste 5% în trimestrul al patrulea. În consecinţă, la nivelul întregului an, volumele vândute au scăzut cu circa 5%", se arată într-un raport al grupului Coca-Cola HBC.

Acesta este al doilea an consecutiv în care vânzările Coca-Cola HBC scad în România, după ce, în 2013, volumele vândute au coborât cu 9%.

"Într-un mediu foarte competitiv, volumul de băuturi carbogazoase vândute în 2014 a scăzut cu 7%, întrucât avansul Sprite şi Coca-Cola Zero nu a compensat în totalitate evoluţia negativă a brandului Coca-Cola. Vânzările de sucuri naturale au crescut, datorită avansului Cappy Pulpy", se arată în raport.

La nivel global, grupul volumul vânzărilor Coca-Cola HBC au scăzut cu 2,8% anul trecut, la 2 miliarde de navete de la 2,06 miliarde de navete în 2013.

Veniturile net din vânzări s-au redus cu 5,3% în 2014, la 6,51 miliarde de euro de la 6,84 miliarde de euro în anul precedent. Excluând impactul cursului valutar, venitul pe navetă a crescut cu 2,5%, potrivit datelor companiei.

Profitul după taxe, atribuibil acţionarilor, a crescut de la 221,2 milioane de euro în 2013 la 294,8 milioane de euro anul trecut.

Coca-Cola HBC este al doilea mare îmbuteliator al grupului american Coca-Cola după volumul vânzărilor. Compania are afaceri în 28 de ţări din Europa, Asia şi Africa.

În România, Coca-Cola HBC deţine trei fabrici, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei, precum şi o reţea de 14 centre de distribuţie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?