Alegeri europarlamentare 2019. Klaus Iohannis, la vot. ANUNȚ de ultimă oră, după ce a votat

 
Alegeri europarlamentare 2019. Klaus Iohannis, la vot. ANUNȚ de ultimă oră, după ce a votat / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Alegeri europarlamentare 2019. Klaus Iohannis, la vot. ANUNȚ de ultimă oră, după ce a votat / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Alegeri europarlamentare 2019. Klaus Iohannis, la vot. ANUNȚ de ultimă oră, după ce a votat / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Alegeri europarlamentare 2019. Unde și când votează Klaus Iohannis

Alegeri europarlamentare 2019. Test major pentru clasa politică din România! Peste 18 milioane de români cu drept de vot sunt așteptați, astăzi, la urne. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00. Președintele Klaus Iohannis a votat și el la alegerile parlamentare și, după ce a votat, a transmis un mesaj românilor.

Alegeri europarlamentare 2019. Președintele Klaus Iohannis a votat. Șeful statului a votat la ora 10:15, la Liceul Jean Monnet, din Capitală. Șeful statului a stat la coadă și a venit singur.

"Haideți la vot cu toții! E o zi importantă. Nu spun asta numai jurnalistilor, ci tuturor românilor", a transmis Klaus Iohannis românilor, la sosirea la secția de votare.

După ce a votat, Klaus Iohannis a declarat: "Veniți la vot, dragi români, pentru că, astăzi, puterea politică e la voi. Azi decidem împreună cum arată România de mâine. Merită, chiar merită să votați. Azi, dragi români, decideți pentru următoarele luni, pentru următorii ani. Suntem la primele alegeri dintr-un ciclu mai lung și azi puteți să începeți să schimbați România. Am votat și, în campanie, am constatat că am avut mai multe initiațive de mobilizare la vot decât altădată. Mă bucură foarte mult și tin să mulțumesc celor care au inițiat campanii de mobilizare pentru vot. Veniți, dragi români, la vot. Nu lăsați pe alții să decidă la vot."

Alegeri europarlamentare 2019. Secțiile de votare s-au deschis de la ora 7:00 și procesul de votare a început fără probleme, potrivit Ministerului de Interne.

Alegeri europarlamentare 2019. Ziua referendumului pe justiție. La alegerile de astăzi, vor fi 3 (trei) buletine de vot: două buletine de vot vor fi pentru referendum și un buletin de vot va fi pentru alegerile europarlamentare.

Din acest motiv, secțiile de votare vor fi dotate cu câte trei urne, câte una pentru fiecare tip de buletin de vot, pentru cele două scrutine de astăzi.

O urnă va fi pentru alegerile europarlamentare și două pentru referendum, câte una pentru fiecare din cele două întrebări puse de Klaus Iohannis.

Dacă nu știai, întrebările care se vor regăsi pe buletinele de vot la referendumul din 26 mai 2019 și la care românii sunt chemați să răspundă cu "DA" sau "NU" sunt următoarele:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

VEZI AICI cum arată cele 3 buletine de vot!

Alegeri europarlamentare 2019, referendum pe justiție. Cum arată buletinele de vot

Află tot ce trebuie să știi despre alegerile europarlamentare de astăzi în materialul următor:

Alegeri europarlamentare 2019. Liste complete candidați. Cum votăm la referendumul pe justiție

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Costin Stefan
26 May 14:58
NU UITATI ZIUA DE 10 AUGUST ! ACUM ESTE MOMENTUL SA LE SPUNEM CE AVEM DE SPUS. TRAIASCA ROMANIA !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?