Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a transmis rezultatele privind noxele rezultate din incendiul de la Mogoşoaia

 
Foto: isudolj.ro
Foto: isudolj.ro
Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a transmis Ministerului Mediului că, în urma accidentului de la fabrica de încălţăminte din localitatea Mogoşoaia, valorile de monoxid de carbon au fost sub limitele maxim admise, dar au depăşit pragul de alertă, a anunţat luni ministerul.

Echipa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti s-a deplasat, luni, în jurul orei 08.00, cu autolaboratorul pentru a determina nivelul de poluare produs de evenimentul menţionat, în apropierea zonei de incendiu.

Determinările au fost efectuate în trei locaţii diferite, respectiv: în apropierea zonei de incendiu, la o distanţă de 120 de metri de focarul incendiului, pe Şos. Bucureşti - Târgovişte la circa 1,5 km distanţă de incendiu şi la limita municipiului Bucureşti, respectiv 3 km distanţă de focarul de incendiu.

Laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti a efectuat măsuratori în intervalul orar 08.30 - 14.30.


În urma analizelor s-a concluzionat că:
1. Valorile măsurate pentru poluantul monoxid de carbon s-au încadrat sub limitele maxime admise conform normativelor menţionate, dar a fost depăşit pragul de alertă (70% din valoarea limită admisă, conform Ordinului 756/1997 al MAPPM), în punctul 1 de măsurare.

2. Valorile măsurate pentru poluantul dioxid de azot au depăşit limita maximă admisă conform Ord. 592/2002, pentru perioada de mediere de 60 de minute, în punctul 1 de măsurare.

3. Valorile măsurate pentru poluanţii  monoxid de carbon şi dioxid de azot în punctele 2 şi 3, mai îndepartate de sursa de poluare, s-au  încadrat în limitele prevăzute de normativele menţionate.
Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?