Adevărul despre consumul de carne roșie

 

Numeroase țări recomandă limitarea consumului de carne roșie și procesată, pentru a preveni cancerul și bolile de inimă. Dar o reexaminare a zeci de studii anterioare, efectuată de cercetători independenți, arată că riscul potențial este slab și dovezile nesigure.

O echipă de cercetători din șapte țări „sfătuiește adulții să continue consumul actual de carne roșie”, potrivit noilor orientări publicate luni în Annals of Internal Medicine. Sfatul – care a stârnit controverse în lumea științifică – a adăugat Același consemn pentru carnea procesată.

Cercetarea publicată în jurnalul coordonat de American College of Physicians a analizat multiple studii și arată că reducerea consumului de carne roșie la trei porții de carne roșie pe săptămână reduce mortalitatea provocată de cancer cu șapte morți la o mie de persoane, o reducere considerată modestă de oamenii de știință în discuție. Pentru carnea procesată și bolile cardiovasculare și diabet, calitatea dovezilor este considerată „foarte slabă” de echipă, care a recurs la o metodologie denumită GRADE.

Citește continuarea pe TABU.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?