A mirosit această plantă şi i s-a întâmplat ceva extrem ciudat: Nu este posibilă!

 

Pentru prima dată, cercetătorii au descoperit că mirosul uleiului esenţial de rozmarin stimulează memoria.O echipă de psihologi de la Universitatea Northumbria a testat efectele uleiului esenţial de rozmarin punând patru picături pe un aparat de difuzare a mirosului înainte cu 5 minute ca participanţii la studiu să intre în încăpere. Cei 66 de voluntari au fost împărţiţi în două grupuri, astfel că doar o parte din ei au intrat în camera unde mirosea a rozmarin. Toţi participanţii au completat apoi teste de memorie.

Cercetătorii au observat că cei care au intrat în camera în care mirosea a rozmarin au avut cele mai bune rezultate la testele de memorie.

Studiile precedente au demonstrat că moleculele volatile din uleiul esenţial ajung în sânge prin intermediul nasului. Substanţele stimulează nervii olfactivi dar influenţează, de asemenea, funcţiile creierului.

,,Rezulatele la testele de memorie ale celor care au intrat în camera care mirosea a rozmarin au fost cu 60-75% mai bune decât ale celorlaţi. Aceste descoperiri ar putea reprezenta un punct de plecare în găsirea unor noi leacuri pentru problemele de memorie,” spune doctorul Jemma McCready.

Sursa: doctorulzilei.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?