A mâncat cretă ca să facă febră şi să lipsească de la şcoală. Ce a urmat este ireal!

 
A mâncat cretă ca să facă febră şi să lipsească de la şcoală. Ce a urmat este ireal!
A mâncat cretă ca să facă febră şi să lipsească de la şcoală. Ce a urmat este ireal!

Există un mit care spune că dacă mănânci cretă faci temperatură. Mulţi elevi l-au încercat, în speranţa că profesorii sau medicii de la cabinetul medical îi vor trimite acasă. Avem însă o veste proastă pentru cei care vor să chiulească: creta nu provoacă temperatură!

Creta este făcută din sulfat de calciu, o sare a calciului cu acidul sulfuric cu formula chimică CaSO4.

Sulfatul de calcui este şi un aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate, stabilizator, agent de îngroşare, de aglomerare şi de întărire şi sechestrant, obţinut din săruri de calciu şi acid sulfuric, ce se regăseşte în natură sub formă de mineral.

Se utilizează conform cantităţilor pevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi maturate, nematurate sau procesate, produse din zer, îngheţată, grăsimi tartinabile, emulsii tip apă - ulei, creme dulci, budinci, produse din legume şi fructe procesate, conservate în diverse moduri, produse din carne, peşte, ouă, cereale, produse de patiserie, cofetărie, paste făinoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin şi alte băuturi alcoolice şi nealcoolice, suplimente nutritive, produse dietetice, sosuri, condimente, salate etc. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi.

Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Doza zilnică admisă nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?