100 de meserii noi în România: arbitru pentru păsări, steward sportiv, ambulanţier ...

 
Arbitru pentru păsări, nou job în România
Arbitru pentru păsări, nou job în România

Clasificarea ocupatiilor din Romania a fost actualizata de mai multe ori pe parcursul anului 2013. Una dintre cele mai importante schimbari este completarea cu grupe de baza noi, dar si introducerea a aproximativ 100 de ocupatii practicate in cadrul economiei nationale.

 

Cea mai recentă modificare la COR (Clasificarea ocupatiilor din Romania) a foat operata de HG nr. 1116/2013 pentru completarea HG nr. 1352/2010, ce va intra in vigoare in 22 februarie 2014, scrie AvocatNet.ro.

Prin actul normativ citat, structura COR se completeaza cu cinci grupe de baza noi:

- Dupa grupa de baza 2424 Specialisti in formarea si dezvoltarea personalului se introduce o noua grupa de baza, cu urmatorul cuprins: „2429 Specialisti în administratie neclasificati in grupele de baza anterioare"Dupa grupa de baza 3413 Specialisti in domeniul religiei si asimilati se introduc patru grupe de baza noi cu urmatorul continut:

„3414 Personal didactic in invatamantul primar"
„3415 Personal in invatamantul prescolar"
„3416 Instructori si asimilati din invatamant"
„3419 Personal in invatamant neclasificat in grupele de baza anterioare"

La inceputul lunii februarie 2013, au fost adaugate 52 de ocupatii practicate in cadrul economiei nationale si au fost modificate denumirile mai multor ocupatii deja existente in COR.

Ulterior, in luna noiembrie, un alt act normativ, Ordinul Ministerului Muncii nr. 2176/2013, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 692, a modificat si completat COR cu inca 44 noi ocupatii practicate in cadrul economiei nationale.

In plus fata de aceste ocupatii adaugate, documentul a radiat din COR urmatoarele ocupatii: "sef oficiu cadastru", cod 131113."cercetator in cadastru", cod 211441."inginer de cercetare in cadastru", cod 211442."asistent de cercetare in cadastru", cod 211443.

Pe lista celor 100 de meserii noi introduse în România se află şi următoarele:

- arbitru pentru pasari de rasa

- consilier pentru dezvoltare personala

- consilier sportiv

- crescator de pasari de rasa si pentru decor

- investigator

- lacatus constructii structuri aeronave

- lucrator calificat in irigatii

- operator de handling combustibil

- operator prelucrare initiala a pasarilor

- ambulanţier

- evaluator risc la securitatea fizică

- ofiţer control doping

- specialist în iluminat

- conservator vitraliiAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
mihaita
09 Jan 18:40
Cum adica arbitru pentru pasari?Doar nu vreti sa importati in Romania bataile intre cocosi? Alta explicatie nu gasesc pentru fraza:arbitru pentru pasari...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?