Panică pe Wall Street. Fluctuaţiile bursei amintesc de criza din 2008

 

Bursă newyorkeză a trecut luni printr-unul dintre cele mai tensionate momente din ultimii ani, iar la închidere indicele Dow Jonea a consemnat o scădere de 1.175 de puncte, cea mai mare fluctuaţie zilnică de la criza financiară din 2008, notează BBC. 

Ca şi nivel general, a fost cel mai mare declin din ultimii 3 ani, survenit pe fondul creşterii susţinute din ultima perioadă, care a alimentat si temerile că unele acţiuni au ajuns să fie supraevaluate. 

Pe 4 ianuarie, indicele burseir a trecut pragul de 25.000 de puncte, iar acum consemnează depăşirea nivelului de 26.000 de puncte, scrie Mediafax.

Pentru comparaţie, în urmă cu un deceniu, în 2007, valoarea indicelui Dow Jones a trecut de 10.000 de puncte, pentru ca în perioada critcă a marii crize financiare din 2008 să scadă până la 8.500 de puncte, potrivit Mediafax.

Dow Jones Industrial Average este cel mai mediatizat indice bursier pe plan mondial şi unul dintre simbolurile economiei americane.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?