Zeci de locuinţe inundate în Teleorman. Circulaţie feroviară oprită din cauza topirii zăpezii

Zăpada căzută din plin în cursul săptămânii trecute ridică probleme mari în judeţul Teleorman. În timpul nopții, din cauza topirii zăpezii, circulația feroviară a fost oprită pe secţia de cale ferată 903, Videle – Giurgiu, între staţiile Târnavele şi Vlaşca. Pe o porțiune de aproximativ 500 de metri, apa a ajuns să inunde calea ferată, făcând imposibilă deplasarea garniturilor de tren.La primele ore ale dimineții, autoritățile au reușit să evacueze apa din zonă. Conform Centrului INFOTRAFIC al Poliţiei Române pe respectiva porțiune, circulaţia feroviară se desfăşoară cu restricţie de 20 km/h, iar între kilometrii feroviari 44+500 – 45+000, cu restricţie de 5 km/h. Trenurile care circulă între Videle şi Giurgiu pot acumula întârzieri de maxim 30 de minute.

De asemenea, şi traficul rutier se desfășoară cu dificultate în zona Drăgănești Vlasca, pe DN6, apa ajugând pe șosea.

Totodată, topirea bruscă a zăpezii a provocat daune în comuna Drăgănești Vlașca și satele Comoara și Văceni. Zeci de locuințe au fost inundate iar autoritățile fac cu greu față situației. Un baraj aflat la marginea comunei s-a spart.

Conform ISU Teleorman, în zona localității Drăgănești Vlasca au acționat 50 de pompieri militari cu mijloace specice de intervenție, alături de aceștia fiind prezenți și membrii CLSU Drăgănești Vlașca, cu peste 20 de cetățeni.

Sursă: infotr.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?