Zece tone de materiale pirotehnice, confiscate de politişti

 

Zece tone de materiale pirotehnice în valoare de 100.000 de lei au fost confiscate în ultima lună, poliţiştii afirmând că cele mai periculoase astfel de materiale sunt petardele, care intră ilegal în România în special din China.

Daniel Ghiulţu, comisar-şef la Directia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Române, a declarat, marţi, că începând din 20 noiembrie poliţiştii specializaţi în arme şi explozivi au confiscat 10.200 de kilograme de articole pirotehnice în valoare de 100.000 de lei, au constatat 158 de infracţiuni şi au dat amenzi de 7.000 de lei. Poliţiştii au verificat dacă cei care comercializează astfel de produse au documente sau autorizaţii pentru a putea vindea articolele pirotehnice, care în această lună sunt foarte căutate.

Reprezentanţii Poliţiei Române au organizat, marţi, un experiment demonstrativ, pentru a arăta cât de periculoase pot fi petardele sau artificiile, potrivit Mediafax.

"Cele mai periculoase sunt petardele. Avem petarde de diferite categorii care se diferenţiază prin puterea de detonare”, a spus Daniel Ghiulţu, care a precizat că articolele pirotehnice din categoriile doi, trei sau patru nu pot fi folosite sau deţinute fără autorizaţie specială.

Conform sursei citate, sunt trei rute prin care materialele pirotehnice ajung ilegal în România: prin Polonia, Bulgaria şi cea mai importantă, pe unde vine cea mai mare cantitate, China.

Persoanele care utilizează sau deţin fără autorizaţie articole pirotehnice din categoriile doi, trei sau patru pot fi amendate sau li se poate face dosar penal, utilizarea articolelor pirotehnice fără autorizaţie pedepsindu-se, conform Codului Penal, cu închisoare de la trei luni la un an.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?