Zăpadă de 4 metri pe Transalpina în luna mai - VIDEO

 

Valul polar care a ajuns în România a adus și multă zăpadă la munte. Drumarii au scos utilajele de deszăpezire pentru a curăța șoselele, iar șoferii au fost nevoiți să-și monteze la roți lanțuri antiderapante. 

Pe Transalpina, la aproape 2100 de metri altitudine, zăpada măsoară peste 3 metri. Drumul a fost închis, iar în tot acest timp utilajele de deszăpezire au lucrat pentru îndepărtarea zăpezii.

Ninsori abundente au căzut și in nordul Moldovei.


Imaginile au fost surprinse în localitatea Drăgoiasa, din județul Suceava. Noaptea trecută și în această dimineață ninsoarea a căzut în toată Bucovina, iar stratul de zăpadă a ajuns la aproape 5 centimetri. La fel și în Vatra Dornei.

În Pasul Ciumârna, drumarii au intervenit toată noaptea pentru a curăța asfaltul.

Și în Maramureș a nins puternic, iar în pasul Prislop șoferii au circulat cu mare atenție din cauza drumului alunecos. 

Pe drumul dintre Cavnic și Budești și în Pasul Gutâi șoferii au fost nevoiți să tragă pe dreapta pentru a-și echipa mașinile cu lanțuri antiderapante.

Utilajele de deszăpezire au fost scoase și pe drumul național 17, care traversează Pasul Tihuța. 

Meterorologii spun că și azi va ninge la munte. Pe majoritatea masivelor se va depune un strat de aproape 20 de centimetri de zăpadă, iar pe creste, rafalele de vânt pot ajunge și la 80 de kilometri pe oră. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?