Viorica Dăncilă vine miercuri în Parlament. Pe ce temă se adresează plenului reunit

 

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat o cerere a premierului Viorica Dăncilă pentru organizarea unei dezbateri legate de preluarea preşedinţiei UE de către România, iar discuţiile vor avea loc miercurea viitoare în plenul reunit al celor două Camere.

"Având în vedere importanţa dialogului între Guvern şi Parlament pe acestă temă, îmi exprim, domnule preşedinte, disponibilitatea de a prezenta în plenul Parlamentului României, în perioada imediat următoare, stadiul procesului de pregătire şi temele de interes care vor sta la baza Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE. Dezbaterile care vor putea avea loc, cu această ocazie, vor constitui un sprijin consistent în procesul de elaborare şi adoptare, de către Guvern, a primei versiuni a Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene", scrie prim-ministrul Viorica Dăncilă în scrisoarea transmisă către preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi aprobată miercuri de conducerea Parlamentului.

Pe 8 mai a avut loc la Palatul Victoria reuniunea Consiliul Interministerial pentru Pregătirea şi Exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, şedinţa fiind prezidată de premierul Viorica Dăncilă. În cadrul reuniunii, au fost prezentate progresele înregistrate în ultimele luni pentru pregătirea acestui moment important pentru ţara noastră şi a fost aprobată prima versiune a temelor de interes ale preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene care va fi preluată în ianuarie 2019.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?