Viorica Dăncilă, întâlnire cu ambasadorul Franţei

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, în care a fost reliefată intenţia de a fi actualizată, în cursul acestui an, Foaia de parcurs a Declaraţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Franţa.Potrivit unui comunicat al Guvernului remis AGERPRES, întrevederea a oferit prilejul unui schimb de vederi cu privire la stadiul actual al cooperării bilaterale, precum şi perspectivele de dezvoltare a acesteia, la 10 ani de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic între cele două state.

"În cadrul întrevederii, a fost reliefată intenţia de a actualiza, în cursul acestui an, Foaia de parcurs a Declaraţiei de Parteneriat Strategic. De asemenea, a reieşit perspectiva semnării acestui document semnificativ pentru relaţia bilaterală, cu ocazia vizitei prim-ministrului României la Paris, în contextul inaugurării Sezonului Încrucişat, la sfârşitul acestui an", se arată în comunicat. Premierul Dăncilă a salutat organizarea în Franţa şi în România a Sezonului Încrucişat (noiembrie 2018 - iulie 2019), "eveniment bilateral major de diplomaţie publică, menit să contribuie la prezentarea dinamicii actuale şi de viitor a relaţiei dintre cele două ţări, precum şi de celebrare a Centenarului Marii Uniri".

Cele două părţi au subliniat şi dinamica "foarte bună" a relaţiilor economice bilaterale şi determinarea de a diversifica domeniile de cooperare.

"Prim-ministrul României a salutat prezenţa importantă a investiţiilor franceze pe piaţa din România şi a arătat disponibilitatea Guvernului de a dezvolta cooperarea sectorială cu Franţa, în domenii precum cercetarea, energia, dezvoltarea durabilă, agricultura, turismul şi sectorul IT", se precizează în comunicat.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?