Viorica Dăncilă, maraton de politică externă. Cu cine se întâlnește șefa Guvernului azi și mâine

 
Dancila l-a primit pe premierul slovac
Dancila l-a primit pe premierul slovac
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Viorica Dancila Dancila l-a primit pe premierul slovac Dancila l-a primit pe premierul slovac

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit, marţi dimineața, la Palatul Victoria, pe premierul Republicii Slovace, Peter Pellegrini, aflat în vizită oficială în România. Urmează alte întâlniri oficiale pentru premierul României, în cursul zilei de azi și de miercuri.Vizita oficială în România a premierului Republicii Slovace are loc la invitaţia prim-ministrului român.

"Vizita se înscrie într-o serie susţinută de contacte bilaterale la nivel înalt derulate în ultimii ani şi are ca obiectiv principal consolidarea şi diversificarea cooperării ca state partenere în UE şi aliaţi în cadrul NATO pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale şi europene", se spune în comunicatul Executivului.

Conform Executivului de la Bucureşti, primirea lui Pellegrini de către Dăncilă va fi urmată de convorbiri oficiale în plenul celor două delegaţii şi de ceremonia de semnare, în prezenţa celor doi prim-miniştri, a "Programului de cooperare în domeniul educaţiei între Ministerul Educaţiei Naţionale din România şi Ministerul Educaţiei, Ştiinţei, Cercetării şi Sportului din Republica Slovacă, pentru perioada 2018-2022".

Ulterior, cei doi premieri vor susţine declaraţii de presă comune.

Viorica Dăncilă va mai avea o întrevedere azi cu miniştrii Afacerilor Externe din Republica Polonă, Jacek Czaputowicz, şi Republica Turcia, Mevlut Cavusoglu, pe agenda discuţiilor aflându-se temele de interes prioritar, în special din domeniul securităţii.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis luni Agerpres, întrevederea va avea loc cu ocazia participării celor doi miniştri la consultările trilaterale România-Polonia-Turcia, care se vor desfăşura la Bucureşti în cursul aceleiaşi zile.

La convorbiri va participa, de asemenea, ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

"Întrevederea de la Palatul Victoria va oferi ocazia de a realiza un schimb util de opinii cu privire la temele de interes prioritar, în special din domeniul securităţii, precum şi de a explora modalităţile de consolidare a cooperării, în vederea promovării obiectivelor de securitate comune la nivel regional şi aliat", se mai arată în comunicatul Executivului.

Dăncilă se întâlnește miercuri cu premierul Olandei

Viorica Dăncilă va avea miercuri o întrevedere cu premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, care efectuează o vizită de lucru la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita are loc în perspectiva asumării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului viitor. Aceasta este prima vizită la Bucureşti a actualului şef al Executivului de la Haga.

"Relaţia bilaterală româno-olandeză se întemeiază pe interese economice, politice şi sociale reciproce şi pe apartenenţa comună a celor două state la UE şi NATO. Regatul Ţărilor de Jos reprezintă cel mai mare investitor în România, iar comunitatea emergentă de români din această ţară aduce contribuţii active şi însemnate la economia şi societatea Regatului", precizează Guvernul.

Discuţiile dintre cei doi oficiali vor explora posibilităţile de aprofundare a relaţiei bilaterale şi maniera în care cele două state membre UE pot colabora în direcţia promovării obiectivelor Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, arată sursa citată.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?