VIDEO Incredibil! Ce au găsit exploratorii în cel mai adânc punct de pe Pământ

 

Un explorator american s-a aventurat în Groapa Marianelor, cel mai adânc punct de pe Pământ, unde a descoperit, pe lângă animale marine spectaculoase, și pungi de plastic și ambalaje de bomboane.Un aventurier american ce a coborât 11 km în cel mai adânc punct de pe suprafața Pământului spune că a observat, în afară de creaturi exotice, și ceea ce părea a fi o pungă de plastic, dar și ambalaje de bomboane, scrie CNN.

Victor Vescovo a atins cota de 10.927 metri adâncime în Groapa Marianelor, cel mai adânc punct realizat după o scufundare solo. ”Am căutat diferite vietăți, formațiuni geologice unice, dar și obiecte create de om și am încercat să văd dacă există și un loc mai adânc decât cel atins în 1960 de batiscaful Trieste”, spune el.

Coborârea lui Victor Vescovo a durat patru ore și este parte a unei expediții care-și propune să atingă cele mai adânci cinci puncte din oceanele Terrei. În total au fost cinci coborâri în decurs de trei săptămâni.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?