VIDEO. În România, la fiecare 30 de minute, o femeie este bătută. Autoritățile, nepăsătoare

În România, la fiecare 30 de minute, o femeie este bătută, iar psihologii spun că aproape jumătate dintre victime suportă în tăcere situația, de teamă și rușine.În cel de-al 12-lea ceas, autoritățile vor să modifice legea împotriva violenței în familie. Realitatea TV a obţinut în exclusivitate proiectul de lege care va intra în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.  

 

Ordin de restricție, hârtie fără valoare

Acum, ordinul de protecție este o hârtie fără valoare. O spune o victimă a violenței domestice care acuză autoritățile că au lăsat-o în voia sorții.

Femeia susține că a devenit o victimă a sistemului din România pentru că oamenii legii nu ar fi verificat niciodată dacă este în siguranță sau nu. Între timp soțul agresiv continuă să o amenințe. Contactați telefonic de echipa Realitatea TV, reprezentanții Poliției Capitalei nu au oferit până acum niciun punct de vedere. 

Anual mii de românce sunt terorizate de parteneri. Multe dintre victime reușesc să obțină ordin de protecţie. Poliţiştii au măsuri clare de îndeplinit când monitorizează respectarea hotărârilor acestui ordin: trebuie să verifice periodic locuinţa victimei, să o contacteze telefonic și să supravegheze atent agresorul.

Realitatea este însă alta. O arată chiar cazul unei femei din Capitală, care după ce a fost bătută de soț a mers la poliție și a reușit să obțină un ordin de restricție.

Femeia spune că la nici două zile după ce polițiștii au întocmit documentul, bărbatul l-a și încălcat. A dat buzna în fosta locuință și a amenințat-o. În tot acest timp femeia nu ar fi fost contactată și nici verificată de polișiști.

Pe de altă parte victima nu a făcut până la acest moment o altă plângere la politie.

Potrivit datelor oficiale anul trecut au fost emise peste 3.000 de ordine de protecţie și mai mult de 25% nu au fost respectate.

 


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?