Cum arată viaţa copiilor care au trăit în Delta Văcăreşti - în fotografii făcute chiar de ei

 

Cumpără o fotografie şi ajută 11 copii să meargă la şcoală! Este îndemnul lansat de nişte oameni inimoşi, care vor să pună umărul la dezvoltarea micuţilor. Aceştia au trăit până de curând izolaţi de civilizaţie, deşi locuiau în mijlocul Bucureştiului, în Delta Văcăreşti! Viaţa lor este povestită prin fotografii, realizate chiar de ei timp de aproape jumătate de an! Acestea pot fi admirate şi achiziţionate de la o galerie de artă din Capitală!

Iată-i pe Nicu, Cezar, Marcel, Gigel, Rică şi Vali! Cu ajutorul fotografiilor îşi povestesc viaţa trăită până de curând într-o baracă improvizată din Parcul Văcăreşti! Fac parte dintre familie numeroasă, de 16 suflete, dintre care 11 sunt copii.

Prin copaci, alături de animale, alergând prin iarbă sau prin stuf, copiii au mânuit mai bine de şase luni aparate de fotografiat pe care le-au primit cadou de la Radu şi Lina. Doi jurnalişti care lucrau la un reportaj despre cel mai mare parc natural din Europa continentală. Reportajul s-a transformat în timp în documentare pentru un film de lung metraj, iar copiii au fost sprijiniţi să meargă la şcoală.


Regizorul proiectului a explicat: "Au trecut zece luni de când am păşit în Delta Văcăreşti şi în zece luni o parte dintre băieţi trec acum în clasa a doua au trecut deja au învăţăt să scrie, să citească s-au mutat între timp într-o casă decentă unde sunt condiţii bune".

Iar povestea merge mai departe! Expoziția Photos in exchange for education ne invită să facem codouri pentru educaţia copiilor. Fiecare poză cumpărată îi va ajuta să aibă un tutore care să-i ghideze "prin jungla căreia ne-am obișnuit să-i spunem școală", cum mărturisesc iniţiatorii proiectului.

Fotografiile pot fi admirate timp de o săptămână la o galerie de artă de pe Calea Victoriei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?