"Veniţi repede! Beau stele!" - Sunt primele cuvinte care au legătură cu șampania

Descoperirea care a şocat lumea: Şampania previne o boală oribilă, de care ne temem cu toţii
Descoperirea care a şocat lumea: Şampania previne o boală oribilă, de care ne temem cu toţii

Legenda spune că în secolul al XVII-lea, un călugăr benedictin francez pe nume Dom Pérignon a descoperit şampania. "Veniţi repede! Beau stele!"se pare că au fost cuvintele acestuia, când a sorbit pentru prima dată elixirul efervescent cunoscut acum sub denumirea de șampanie.Deși povestea descoperirii șampaniei nu este întru totul verificabilă, un lucru este adevărat: Perignon a adus contribuţii notabile doemniului, atunci când a descoperit tehnica care permite viticultorilor să producă un vin alb deosebit din struguri roşii. Acest lucru, spun specialiştii, a fost un pas important spre dezvoltarea șampaniei moderne. În acele zile, cele mai multe beciuri pierdeau în jur de 20 la sută de vin, din cauza sticlelor care explodau.

“Blanquette de Limoux” este considerat cel mai vechi vin spumant, inventat în anul 1531, de către călugării de la Biserica Saint-Hilaire de lângă Carcassonne, Franţa. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?