Vești bune despre Leo Iorga

 
Leo Iorga
Leo Iorga
FOTO: RTV

Leo Iorga este în stare bună, după operaţia suferită vineri pentru extirparea unei tumori cerebrale de trei centimetri, ce a fost înlăturată complet, şi a fost mutat de la terapie intensivă, informează un comunicat al echipei medicale care l-a operat.

"Leo este în aceeaşi stare neurologică ca înainte de operaţie - are o mică scădere de forţă musculară pe piciorul drept cauzată de edem. Ţesutul muscular nefiind afectat, acesta se va recupera ulterior. Analizele de laborator sunt normale, iar RMN-ul de control făcut astăzi dimineaţă - care e cel mai important - arată că nu mai există rest de tumoră şi nici alte complicaţii (cheaguri de sânge, hemoragii sau altele). Vom continua să îl supraveghem zilele următoare", a spus doctorul Sergiu Stoica.

În funcţie de analizele anatomo-patologice, oncologii vor stabili dacă şi pentru ce perioadă este necesară radioterapia. Ulterior, la aproximativ o lună, se va reface un RMN de control. Pe lângă tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare va fi gimnastica medicală şi kinetoterapia.


În aproximativ două săptămâni, Leo Iorga va putea să îşi reia activitatea, mai informează comunicatul.

Echipa de la Brain Institute din Spitalul Monza care l-a operat pe Leo Iorga a fost formată din următorii medici: dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), dr. Mihai Crăciun (neurochirurg) şi dr. Anca Vişan (neuro-anestezist).
Solistul rock Leo Iorga, în vârstă de 50 de ani, a fost operat cu succes vineri, la Spitalul Monza din Bucureşti, unde medicii neurochirugi i-au scos o tumoră cerebrală de trei centimetri, după o intervenţie care a durat circa trei ore.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?