Vanilia are proprietăți afrodiziace și anticancerigene

 

Una dintre cele mai populare arome din lume, vanilia este de mii de ani cunoscută pentru puternicul efect afrodiziac.

Vanilia (Vanilla planifolia) face parte din familia orhideelor, ordinul Asparagales şi este nativă din Mexic, America Centrală, Caraibe şi nord-estul Americii de Sud. Vanilla planifolia este principala specie de orhidee utilizată pentru producerea de vanilie.

Este o plantă perenă tropicală, cu frunze şi tulpini cărnoase, foarte lungi, care necesită suport pentru căţărare. Poate ajunge până la înălţimea de 10-15 m. Îi place căldura şi umezeala, temperatura optimă fiind cuprinsă între valorile 21-32 grade Celsius.


Înfloreşte la 2-3 ani de la plantare, mai mulţi ani la rând, iar din florile galbene-verzui, cu un diametru de 5 cm, care durează doar o zi şi trebuie polenizate manual, se dezvoltă păstăile de vanilie. Florile au doar un miros slab şi nu conţin niciun element al aromei de vanilie.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?