Valentin Ceauşescu, fiul cel mare al foştilor dictatori, a recuperat averea familiei

 
Valentin Ceauşescu
Valentin Ceauşescu

După aproape 24 de ani de la Revoluţia din 1989, fiul cel mare al soţilor Ceauşescu, Valentin, a recuperat averea familiei. Mai are, însă, de câştigat o ultimă bătălie în instanţă pentru o operă a lui Gheorghe Petraşcu. Valentin Ceauşescu cere instanţei să oblige Parchetul General şi Muzeul Naţional de Artă al României să-i retrocedeze tabloul "Natură statică cu ulcică de aramă". 

 Fiul cel mare al Ceauşeştilor susţine că imediat după Revoluţie, procurorii au pus sechestru pe bunurile familiei. În 2005, a contestat decizia, iar un an mai târziu, Tribunalul Bucureşti i-a dat dreptate. Valentin Ceauşescu recuperat averea familiei, mai puţin un tablou de mare valoare.

"Asupra bunurilor din proprietatea mea s-a dispus măsura asiguratorie. În procedura executării silite, tabloul nu mi-a fost predat, prin refuzul Muzeului", a explicat Valentin Ceauşescu.


După decesul fraţilor săi, Zoia şi Nicu, Valentin a devenit unicul moştenitor al cuplului dictatorial Elena şi Nicolae Ceauşescu. Printre obiectele recuperate de el se numără: 42 DE PICTURI PE PÂNZĂ ŞI CARTON, GRAVURI, OBIECTE DIN PORŢELAN ŞI OBIECTE DIN ARGINT.

O parte din bunurile Zoiei Ceauşescu au fost moştenite de soţul său, Mircea Oprean. Bărbatul vrea să-i fie restituite şi să fie şi despăgubit de către Ministerul Public. Asta pentru că multe dintre hainele cuplului au fost vândute, în 1990, în consignaţiile bucureştene, iar sumele de bani au fost virate către bugetul de stat. Un expert a stabilit că valoarea bunurilor confiscate e mai mare de 80.000 de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -1
Marioara
22 Apr 16:39
Orice bizon stie ca din 22.12.1989 pana astazi sunt mai mult de 24 de ani. Numai voi nu stiti sa adunati 1+1+1, etc. Dar voi o tineti pe artimetica voastra de 50 de bani. Oricum stirea asta uluitoare si devastatoare m-a framantat indelung, sfasietor, socant, cumplit, asa cum va place voua. Sunteti de toata jena dl/dna/dra senior editor
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?