
După aproape 24 de ani de la Revoluţia din 1989, fiul cel mare al soţilor Ceauşescu, Valentin, a recuperat averea familiei. Mai are, însă, de câştigat o ultimă bătălie în instanţă pentru o operă a lui Gheorghe Petraşcu. Valentin Ceauşescu cere instanţei să oblige Parchetul General şi Muzeul Naţional de Artă al României să-i retrocedeze tabloul "Natură statică cu ulcică de aramă".
Fiul cel mare al Ceauşeştilor susţine că imediat după Revoluţie, procurorii au pus sechestru pe bunurile familiei. În 2005, a contestat decizia, iar un an mai târziu, Tribunalul Bucureşti i-a dat dreptate. Valentin Ceauşescu recuperat averea familiei, mai puţin un tablou de mare valoare.
"Asupra bunurilor din proprietatea mea s-a dispus măsura asiguratorie. În procedura executării silite, tabloul nu mi-a fost predat, prin refuzul Muzeului", a explicat Valentin Ceauşescu.
- Ţucudean, erou după trei minute! Golgeterul campioanei, la cota 15
- Consumatorii casnici riscă să suporte integral taxa pe cifra de afaceri a companiilor din energie
- Ce întrebuințări nebănuite are o lămâie. Tu știi ce poți face cu ea?
- Ce ingrediente poţi folosi în omletă. Sigur nu ştiai acest lucru
Citește și...
După decesul fraţilor săi, Zoia şi Nicu, Valentin a devenit unicul moştenitor al cuplului dictatorial Elena şi Nicolae Ceauşescu. Printre obiectele recuperate de el se numără: 42 DE PICTURI PE PÂNZĂ ŞI CARTON, GRAVURI, OBIECTE DIN PORŢELAN ŞI OBIECTE DIN ARGINT.
O parte din bunurile Zoiei Ceauşescu au fost moştenite de soţul său, Mircea Oprean. Bărbatul vrea să-i fie restituite şi să fie şi despăgubit de către Ministerul Public. Asta pentru că multe dintre hainele cuplului au fost vândute, în 1990, în consignaţiile bucureştene, iar sumele de bani au fost virate către bugetul de stat. Un expert a stabilit că valoarea bunurilor confiscate e mai mare de 80.000 de euro.
Subiecte pe aceeași temă
Citeşte totul despre: bunuri Ceauşescu, Ceauşescu, Nicolae Ceauşescu, Valentin Ceauşescu
Adaugă părerea ta
Comentarii existente