USR, acuze la Ecaterina Andronescu: Ministrul Educației nu știe care sunt școlile cu WC-uri în curte

 
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Atât de „competentă” este echipa Ecaterina Andronescu de la Ministerul Educației Naționale încât, la o lună și jumătate după ce Guvernul a dat bani unor școli ca să amenajeze toalete-container, și-a dat seama că a încurcat școlile, spun cei de la USR

Ministerul Educației a încurcat WC-urile și cere înapoi 1,3 milioane de lei de la 27 de şcoli pentru a-i da altor 22 de şcoli, prevede un proiect de HG.

”Unele școli către care au plecat bani erau deja incluse în alte programe, altele erau greșit identificate. Dar, ce contează, atâta timp cât guvernarea PSD-ALDE se poate lăuda în fața camerelor că rezolvă încă o problemă arzătoare: școlile cu WC-uri în curte.

Acum, MEN a pregătit un alt HG, prin care să ceară banii înapoi de la 27 de școli. Timpul trece, au rămas mai puțin de două luni până când elevii vor reveni în bănci, iar situația nu pare să se fi îmbunătățit semnificativ față de luna aprilie când un copil de 3 ani și-a găsit sfârșitul în fosa septică din școală.

Oricum, banii alocați de Guvern în mai acopereau cheltuielile cu toalete-container de la 858 de școli. Adică, aproape 60% din cifra școlilor avansată de Ecaterina Andronescu ca având toaletă în curte. Cifră și așa discutabilă, în condițiile în care același veșnic ministru al Educației susține că, anul trecut, ar fi fost rezolvată situația a circa 1.200 de școli prin mărețele programe PNDL I și PNDL II.

Cât se bâlbâie guvernanții în privința cifrelor și se rostogolesc minciunile PSD-ALDE, realitatea cruntă arată așa: în România secolului XI, România europeană „scoasă din noroi” de Viorica Dăncilă și PSD, aproape în fiecare an moare câte un copil în fosa septică din fundul curții școlii!” - este analiza celor de la USR.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?